Drumul bisericilor fortificate
Spa in Transilvania
Pe urmele lui Dracula
Transilvania culturala
Excursii la castel
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Turnul Steingasser din Mediaș


Construit între 1507 și 1534 turnul este unul dintre cele opt edificii de apărare construite în secolului XV și XVI în Cetatea Mediaș. Cu o înălțime de 25,8 metri, aici își desfășura în trecut activitatea breasla pietrarilor și a zidarilor.

Turnul este unul dintre cele mai importante ale Mediașului, fiind amplasat în partea de nord a orașului acesta era unul dintre principalele puncte de acces în oraș. Așa se face că în 1705, clădirea este puternic afectată în urma invaziei armatei curuților. 40 de ani mai târziu turnul este renovat iar cu acea ocazie, în incinta sa a fost depus un document pe care scria: „Necredincioasa ceată a Racoțianilor și-a făcut simțită lipsa de omenie, a furiei lor și asupra acestui credincios oras, atât cetățenilor cât și asupra caselor, a zidurilor de apărare și a bastioanelor, dar turnul s-a ridicat din ruinele sale asemenea păsarii Phoenix care renaște din propria sa cenușă”.

În urma reparațiilor din secolul XVIII, elementele arhitecturale ale turnului au fost modificate, ele fiind înlocuite cu elemente de apărare pentru a spori gradul desfensiv al clădirii. Astfel, golurile clasice de tragere au fost înlocuite cu cele în formă de cheie pentru a putea fi utilizate de arme de foc iar panta acoperișului a fost modificată.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania