Drumul bisericilor fortificate
Spa in Transilvania
Pe urmele lui Dracula
Transilvania culturala
Excursii la castel
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com“Transilvania în bucate, meșteșuguri și povești”

Localitati vizitate
Sighișoara, Saschiz, Biertan
Servicii incluse
transport, degustări, intrări

Programul “Transilvania în bucate, meșteșuguri și povești” te ajută să descoperi locuri minunate din Transilvania pline de traditii și obiceiuri vechi de sute de ani. Începem prin vizitarea Sighișoarei care te va duce in lumea lui Dracula. Aici veți vizita cetatea medievală din Sighișoara și vă veţi întâlni cu meșterul lingurar (The Spoonman) din cetate.

Lăsăm Sighișoara în urmă și ne îndreptăm spre Saschiz, unde vom vizita Muzeul Gătitului, o adevărată incursiune în gastronomia tradițională săsească. După vizitarea muzeului vom lua parte la pregătirea untului de casă, la scosul pâinii din cuptor și la bătutul acesteia. După pregătirea bucatelor, acestea vor fi degustate în Şopronul lui Rether.

După degustarea produselor preparate, vom vizita Biserica Evanghelică din Saschiz, , monument UNESCO, care a fost construită în anul 1493 de către coloniștii sași din localitate. Construcția impresionează prin frumusețea arhitecturală îmbinată cu elementele de fortificare. Tot în Saschiz vom vizita atelierele producătorilor locali ce-l aprovizionează şi pe prinţul Charles si vom putea desgusta gemuri și sucuri naturale.

Plecăm din Saschiz, și ne îndreptăm spre Biertan, unde vom vizita una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. Biertanul este un loc încărcat de istorie. Aici s-a găsit celebrul Donarium, dovada creștinismului timpuriu.

În 1397, Biertan este atestat ca “oppidum” (cetate) iar în 1402 începe construirea bisericii fortificate. Cu timpul Biertan a obținut dreptul de a organiza un targ săptămânal în zilele de sâmbătă astfel că zona a început să se dezvolte puternic economic. Din 1572 până în 1856 Biertan a fost sediul epsicopatului săsesc, astfel că aici a fost construită una dintre cele mai importante cetăți din Transilvania, în jurul bisericii fortificate.

 

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Nr. persoane (obligatoriu)

Incepand cu data de

Pana in data de

Subiectul

Mesaj

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Știri din Transilvania