Drumul bisericilor fortificate
Spa in Transilvania
Pe urmele lui Dracula
Transilvania culturala
Excursii la castel
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.comDescoperă satul Agârbiciu

Servicii incluse:
transport

Agârbiciu, este un sat situat în partea de nord a județului Sibiu, la 19 km de Mediaş şi 38 km de Sibiu, aparținând comunei Axente Sever. Prima atestare documentatră a localităţii are loc în anul 1343, aceasta fiind amintită ca aşezare săsească aparţinând Scaunului de Şeica.

Biserica fortificată din Agârbiciu închinată Fecioarei Maria este ridicată pe o colină din mijlocul satului și datează de la începutul secolului al XV-lea. Biserica este atestată documentar în 1415 și ridicată în stil gotic.

Bolta sălii a fost cândva acoperită cu o rețea de nervuri, acest lucru fiind confirmat de descoperirea a unui fragment dintr-o nervură. Incinta bisericii este în formă ovală, apărată de un singur rând de ziduri, care au în medie o înălțime de 6 metri. În partea de nord-vest se află turnul porții, deasupra unui tunel de intrare susținut de trei arce transversale, iar în est este o clădire îngustă și lungă, care slujea drept cămară pentru depozitat slănina.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0749.68.07.70 sau adresa de e-mail: contact@turistintransilvania.com

 

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Nr. persoane (obligatoriu)

Incepand cu data de

Pana in data de

Subiectul

Mesaj

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest post este disponibil si in:

Știri din Transilvania