Drumul bisericilor fortificate
Spa in Transilvania
Pe urmele lui Dracula
Transilvania culturala
Excursii la castel
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Muzeul Palariilor de Paie de la Criseni cu cea mai mare palarie din tara


Într-o casă tărănească din Crișeni, județul Harghita, a fost organizat un adevărat muzeul al pălăriilor de paie. Totul pentru a promova și duce mai departe tradiția cunoscută în toată Transilvania, și nu numai.

Pentru cei care nu știu, arta împletirii pălăriilor de paie este mai veche de 150 de ani. Astfel, în camerele casei-muzeu au fost expuse pălării purtate de românii, maghiari și sașii din Transilvania. Muzeul are și o încăpere în care sunt prezentate obiecte decorative: decorațiuni pentru Crăciuni, coșuri sau sacoșe. Tot aici, vizitatorii pot afla cum erau confecționate pălăriile și obiectele de paie, într-una din camere fiind expuse ustensilele vechi folosite la împletire.

Senzația muzeului este pălăria cu diametrul de doi metri și 2,65 kilograme, fiind cea mai mare pălărie purtabilă din țară. 500 de metri de paie și 1,5 km de ață au fost folosite pentru împletirea ei.

Pentru a vizita muzeul, odată ajunși în Crișeni întrebați de Szocs Lajos. Acesta va fi mai mult decât bucuros să vă deschidă, în cazul în care muzeul este închis.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Video
Map

Știri din Transilvania