Drumul bisericilor fortificate
Spa in Transilvania
Pe urmele lui Dracula
Transilvania culturala
Excursii la castel
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Biserica-cetate din Cloasterf, una dintre putinele cu etaj de aparare


La Cloașterf, în județul Mureș, există una dintre puținele biserici fortificate din Transilvania cu etaj de aparare. Unicitate acestei biserici este dată de faptul că deasupra navei și corului este clădit un etaj fortificat cu ferestre și guri de tragere. Biserica a fost ridicată în 1524, fiind ultima dintr-un șir restrâns de biserici de acest gen, proiectate de arhitectul Ștefan Ungar.

Biserica se păstrează bine și astăzi, iar interiorul acesteia este unul extrem de interesant, fiind adus aici la mijlocul secolului 17. Totodată, picturile sunt și ele aparte, fiind realizate spre sfârșitul secolul 17. Biserica a fost proiectată în așa fel încât să poată rezista timp de câteva zile în cazul unui asediu. Unele legende din partea locului spun că aceasta ar avea și un tunel care face legătura cu o zonă din afara bisericii cetate, care ar fi putut fi folosit pentru evacuare.

Numele satului Cloașterf este unul la fel de interesant ca și biserica. Acesta vine din germană – Klosdorf, compus din cuvintele Nikolau (Sfântul Nicolae) și Dorf (sat).

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania