Drumul bisericilor fortificate
Spa in Transilvania
Pe urmele lui Dracula
Transilvania culturala
Excursii la castel
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Biertan, una dintre cele mai importante cetati din Transilvania

Cetatea din Biertan, o adevarata comoara din Transilvania

Localitatea Biertan este atestata in 1283, intr-un document alaturi de Medias si Mosna, toate trei localitatile aflate intr-o competitie acerba pentru obtinerea centrului administrativ al celor “Doua Scaune” (de Medias si Schelk). Astfel fiecare din cele trei localitati incerca sa-si mareasca renumele printr-o constructie sacrala mai impunatoare si ornamentala.

In 1397, Biertan este atestat ca “oppidum” (cetate) iar in 1402 incepe construirea bisericii fortificate. Cu timpul Biertan a obtinut dreptul de a organiza un targ saptamanal in zilele de sambata astfel ca zona a inceput sa se dezvolte puternic economic. Din 1572 pana in 1856 Bierta a fost sediul epsicopatului sasesc, astfel ca aici a fost construita una dintre cele mai importante cetati din Transilvania, in jurul bisericii fortificate.

Astazi cetatea este intr-un amplu proces de reabilitare, o mare parte a ansamblului fiind deja restaurat cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Excursii de o zi  la Biertan începând de la 11 euro/persoana cu transport și intrare inclus.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0749.68.07.70 sau adresa de e-mail: contact@turistintransilvania.com

 

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Video
Map

Știri din Transilvania