Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Zetea

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Situată în județul Harghita din Transilvania, comuna Zetea rămâne un punct reprezentativ pe harta României, având în subordine satele Desag, Izvoare, Poiana Tarnavei, Sub Cetate, Șicasău și reședința Zetea.

Nu foarte multe persoane cunosc această comună – ei bine, aici poate să intre și conflictul dintre români și maghiari. Fiind subjugată filelor de istorie și a războaielor care au avut loc, comuna Zetea este preponderent alcătuită din etnici maghiari (cu un procent de 96,72%) și rromi (1,18%), restul locuitorilor fiind într-o adevărată minoritate și, uneori, nedeclarați. De asemenea, în ceea ce privește confesiunea religioasă, un număr de 93,95% dintre aceștia sunt romano-catolici. 1,59% reformați, 1,06% unitarieni si 1,13% Martori ai lui Iehova. Bineînțeles, aceste date provin din recensământul oficial realizat în anul 2011 dar, cu toate acestea, majoritatea datelor pot fi folosite fără niciun impediment și în discuția noastră.

Populatia totală a comunei Zetea este de 5,643 de locuitori, aflându-se într-un trend de scădere față de anii anteriori.

Cu toate că până aici, nu putem spune că Zetea este o comună ce ar putea fi recunoscută la nivel național și, fără dar și poate, nici vorbă la nivel internațional, lucrurile stau mult mai diferit – comuna Zetea este recunocută internațional pentru țuica ce se prepară aici. Cele mai mari cantități din această licoare sunt consumate de turiștii străini care, din dorința de a beneficia cât mai mult de timpul petrecut aici, își doresc să se înfrupte din bucuriile comunei Zetea.

Cu toate că este relativ de dimensiuni reduse, comuna Zetea este cu adevărat frumoasă și o oază de inspirație pentru cei care doresc să se mai bucure de oazele de liniște și de lipsa traficului infernal. Cu toate acestea, datorită lipsei cetățenilor români în aceste zone, este oarecum de preferat să le cunoști limba pentru a intra în discuție cu sătenii. Nu de alta, dar majoritatea au preferat să rămână fideli războiului și tuturor lucrurilor care s-au întamplat, cu foarte mult timp înainte, pe teritoriul țării noastre.

Dacă îți dorești să vizitezi comuna Zetea, îți spunem clar că ai ce să vezi – și să vizitezi – în timp ce îți bucuri corpul de liniște și bucurie. Pentru orice concediu pe care îl ai planificat prin zonă, ține minte să poposești în comuna Zetea și să te bucuri, alături de țuica specifică Zetea, de bucuriile naturii și de o zonă pe care, poate, nu vei putea ajunge să o vezi prea curând. Se merită, din toate punctele de vedere și va bucura pe oricine!

Galerie Foto

Știri din Transilvania