Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Vulturul Negru Oradea

palatul-vulturul-negru

Frumusețea orașului Oradea întâmpină numeroșii turiști veniți prin vestul și nordul țării, cu ajutorul monumentelor arhitectonice de o grandioasă statură. Printre acestea se numără și Vulturul Negru, unul dintre palatele impozante ale României secolului al XX-lea. Spunem asta deoarece construcția lui a început în anul 1907 și puțin după, în anul 1908, construcția a fost ca si ridicată.

În ceea ce privește viziunea de ansamblu și detaliile tehnice finisate, inginerul palatului a fost ales a fi Ferenc Sztarill, fiind de asemenea și antreprenorul care și-a aliniat planul, fiind convergent cu cel al arhitecților care l-au pus în aplicare – respectiv orădenii Marcell komor și Dezso Jakob. Înainte de a-și pune aici bazele palatul Vulturul Negru din Oradea, pe acest teritoriu se afla palatul Arborele Verde, renumit pentru manifestările culturale, tradiționale și cele politice care se desfășurau în acest loc.

Încă din acele timpuri, s-a accentuat necesitatea dispunerii structurale a clădirii, în funcție de capacitatea vizuală din fiecare unghi. Astfel, palatul este împărțit pe patru etaje, alături de un parter ce cumulează, din punct de vedere structural, înălțimea a două etaje. Dispunerea palatului Vulturul Negru este compusă din două corpuri delimitate de un pasaj vitrat. De altfel, atelierul orădean Neumann K. a realizat vitraluil cu vulturul negru, acesta constând în simbolul palatului, la cererea expresă a arhitecților.

Conform unui top informal realizat în conformitate cu monumentele și fortificațiile regăsite în orașul Oradea, palatul Vulturul Negru se evidențiază nu doar prin frumusețe, cât prin utilitatea lui practică. Astfel, imediat după inaugurare, acesta a fost transformat în cazino și hotel, clădire de birouri, restaurant și alte astfel de îndeletniciri. Pentru o funcționalitate maximizată, fortificația a fost, pe atunci, delimitată pe baza a trei corpuri dispuse asimetric.

În zilele noastre, palatul Vulturul Negru din Oradea este casa unui renumit hotel, găzduind în același timp, un cinematograf și o bancă. Ceea ce este interesant constă în funcționalitatea și a unui număr de cluburi, alături de cafenele și restaurante.

Mai mult decât atât, fortificația este un punct central al legămintelor și întâlnirilor sociale din zonă, atrăgând anual mii de turiști veniți din toată lumea.

Dacă și tu îți dorești să ajungi în Oradea vara asta, știm cu toții ce nu ar trebui, sub nicio formă, să ratezi. Palatul Vulturul Negru din Oradea este gazda unui număr impresionant de activități sociale, la care chiar și tu poți să participi, în mod direct și benevol. Te asigurăm că va merita!

Galerie Foto

Știri din Transilvania