Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Valea Vaserului

valea-vaserului3

Fiind culoarul de trecere și de traversare a munților Maramureșului, Valea Vaser este centrul peisagistic al celor mai impresionante peisaje ale țării noastre. În construirea spectaculoasei văli, își face apariția râul Vaserului, dispus pe 60 de kilometri lungime. Acesta înglobează totalitatea elementelor care conturează imaginea grandioasă a unor peisaje măiestruoase din România.

Intrarea în frumoasa Vale Vaserului se concretizează prin localitatea Vișeu de Sus, renumita stațiune turistică vizitată anual de zeci de mii de curioși. Orașul este dispus în depresiunea intramontană, fiind în același timp stația incipientă de unde se pleacă în frumosul drum cu Mocănița. Dacă te-ai gândit vreodată cum ar fi un drum cu bătrâna și antica Mocănița, ceea ce ar trebui să cunoști încă de pe acum este faptul că aceasta este o cale ferată pe care trec doar locomotivele cu aburi. Din fericire pentru noi, aceasta rezidă într-un punct turistic extrem de oportun pentru vizitatorii stăini, întrucât este una dintre ultimele căi ferate active pe teritoriul Europei.

Utilizarea Mocăniței constă în coborârea buștenilor, tocmai din munți. Valea Vaserului este drumul pe care, de altfel, trenul în parcurge pentru a ajunge la destinație. Nicio altă formă de transport nu este accesibilă în această zonă, în principal datorită așezării geografice.

Dacă Mocănița urcă și coboară turiști, oferindu-le sprijinul tehnic necesar, Valea Vaserului este culoarul ce le imprimă amintiri și priveliști de neuitat. Brazii, fauna și totalitatea culorilor naturale sunt deopotrivă marcante pentru ochiul oricărui vizitator.

Din punct de vedere structural, Valea Vaserului are 40 de kilometri în lungime, mărime menținută încă din anul 1930, când a fost construită calea ferată. Trei ani mai târziu, aceasta este finalizată, mentinând 56 de kilometri de-a lungul întregii văi. În fiecare an, în perioada lunilor dintre mari și octombrie, Mocănița este activă, urcând și coborând sute și mii de turiști, zilnic.

Zona până la care acest mijloc de transport este utilizabil este stația turistică Paltin, însă priveliștea până în această zonă este răpitoare. Încă dina nul 1909, Valea Vaserului este gazda unei capele memorative aduse împărătesei Elisabeta (cunoscută și drept Sissi), care deschide drumul altora, respectiv Cimitirul militar german de la Miraj și Latrinele săpate în stâncă.

Indiferent de perioada în care ajungi în această zonă în tot timpul anului, Valea Vaserului este o arie spectaculoasă a țării noastre, pe care fiecare dintre noi ar trebui să fim capabili să o vizităm, cel puțin în timpul unui singur concediu de care dispunem (sau vom dispune).

Galerie Foto

Știri din Transilvania