Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Turnurile și zidurile cetății de la Mediaș reabilitate

Scrisorile+secrete+din+v%C3%A2rful+Turnului+din+Media%C5%9F_500456

Localizat în județul Sibiu, municipiul Mediaș a fost încă din anul 1477 punctul de sprijin pentru zona de centru a României. La acel moment, fiind analizate și investigate capacitățile militare și cele de apărare deținute de medieșeni, s-a constatat necesitatea abordării unei noi paradigme strategice – respectiv o nouă reglementare în ceea ce constă participarea locuitorilor în obstrucționarea accesului prăduitorilor asupra localității.

Astfel, în anul 1486, regele Matei Corvin promulgă obligativitatea ca fiecare cetățean al orașului Mediaș să fie prezent la ridicarea cetății de la Mediaș, fără a face diferențe în funcție de poziția și pătura socială din care fiecare dintre aceștia fac parte. Patru ani mai târziu, turnurile și zidurile cetății încep oficial să fie ridicate, însă procesul a fost îngreunat de-a lungul timpului, numărul cetățenilor fiind nevoit a fi suplimentat pentru construirea rapidă a acesteia.

Abia în anul 1534 cetatea de la Mediaș este finisată. Dispunând în acele momente de o lungime a zidurilor ce cumulează 2,360 metri și o înălțime egală cu 7 metri, astăzi cetatea de la Mediaș este reabilitată, menținându-se o aceeași delimitare în materie de numere.

Din punct de vedere cronologic, fortificația a fost supusă la o serie de înfrângeri și restaurări. Astfel, cetatea de la Mediaș a fost asediată pentru prima oară în anul 1529 și doar în 1539 refortificată, prin intermediul unor înlesniri fiscale și avantaje economice pe care medieșenii le-au primit. În tot acest timp, orașul a suferit imense modificări ce i-au accelerat dezvltarea economică, financiară și industrială.

În zilele noastre, turnurile și zidurile cetății de la Mediaș sunt reabilitate. Prin intermediul unui proiect derulat în parteneriat cu Uniunea Europeană, la finele anului 2015 s-au alocat 6 milioane de Euro utilizate în procesul de modelare a aspectelor antice.

Paradoxal, durata proiectului s-a restrâns de la 24 de luni, la 9 luni. Astfel, se vizează procese de consolidare și restaurare, implementare a sistemelor de iluminat, adăugarea unor elemente de tip minimalist și practic, vizând banchete, vegetație decorativă și restaurare a mobilierului aflat în Bastionul Cuțitarilor, Turnul Rotarilor și Turnul Pietrarilor.

Inițial, lucrările erau menite a fi demarate în luna ianuarie. Cu toate acestea, datorită unor întârzieri în materie de alegere a licitației, s-a înregistrat o decalare a proiectului cu două luni, acesta începând în luna martie a anului 2015. Turnurile și zidurile cetății de la Mediaș sunt astăzi reabilitate, gata să fie vizitate de orice turist ce dorește să cunoască tainele orașului Mediaș.

Galerie Foto

Știri din Transilvania