Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Turnul Sfatului – simbolul şi sufletul Sibiului

Turnul Sfatului

Pentru a descoperi poveştile Sibiului, plimbarea ta trebuie să pornească din inima oraşului: de la Turnul Sfatului. Un simbol bătrân şi totuşi zvelt, o boltă de legătură între Piaţa Mică şi Piaţa Mare, un axis mundi care înscrie de secole viaţa sibienilor. Din vârful său, o oază de frumuseţe urbană ţi se aşterne la picioare.

turnul sfatului2

Astăzi monument istoric, povestea Turnului Sfatului sau al Primăriei începe în anii 1224-1241, odată cu cea de-a doua centură de fortificaţii a cetăţii. În vecinătatea lui se aduna “Sfatul oraşului“, de unde şi-a primit numele. Din turnul iniţial, a rezistat timpului partea de bază, până la primul etaj. În decursul anilor a avut diferite înfăţişări, fiind reconstruit în 1588, după un cutremur devastator, înălţat de la cele patru niveluri iniţiale, modificat şi restaurat în repetate rânduri.

turnul sfatului1

 

Fiind aici aproape de la primele temelii ale vechiului Hermannstadt, Turnul Sfatului a avut rol administrativ, militar şi cultural, traversând vârstele oraşului.

A fost pe rând turn de poartă, foişor de foc, închisoare, depozit de cereale, muzeu, punct de belvedere.  De-a lungul vremurilor, alături de ochii mereu de veghe de pe acoperişuri, Turnul Sfatului a fost martorul tăcut al istoriei.

 

 

 

 

A văzut târguri, adunări, pe deasupra lui a zburat în interbelic zepelinul, prin apropiere trecea tramvaiul nostalgic al sibienilor. În umbra sa au poposit oaspeţi nobili sau cuceritori înverşunaţi, localnici grăbiţi, turişti boemi şi porumbeii prietenoşi. De la execuţiile medievale la concertele şi festivalurile care animă astăzi cele două pieţe, Turnul Sfatului ar putea povesti istoria Sibiului: un oraş înţelept prin moştenirea multiculturală, dinamic şi mereu surprinzător.

turnul sfatului3

 

Intrarea în Turn se face pe o uşă îngustă din Piaţa Mică. Orologiul, al cărui mecanism minuţios poate fi admirat la penultimul etaj, măsoară ritmul paşilor din Piaţa Mare, iar de la înălţime Turnul veghează oraşul în toate cele patru zări, până în depărtare.

Sursa : www.povestisasesti.com

Galerie Foto

Știri din Transilvania