Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Turnul înclinat de la Ruși

rusi turn

Situat în imediata apropiere a Sibiului, la 25 de kilometri distanță, în drumul spre Mediaș se găsește frumosul și micuțul sat Ruși. Nu, nu vorbim de rușii nativi, ci de o denumire a unei localități ce găzduiește un posibil al doilea turn din Pisa. Cu siguranță știi despre ce vorbesc, dar mai mult ca sigur nu știi că și în România, în frumoasa noastră țărișoară se găsește o construcție ce poate fi comparată cu marele și grandiosul turn din Pisa. Ei bine, da, chiar există! Este vorba de turnul înclinat de la Ruși, nu departe de Sibiu.

În ciuda faptului că milioane de oameni plătesc bani buni să ajungă să vadă un turn înclinat, un oarecare fenomen incomensurabil al naturii, puțini sunt cei care se înghesuie la Ruși – și asta din pricina lipsei de promovare. România e o țară excepțională, cu fortificații de o splendoare fără de cusur, dar ceea ce lipsește cu desăvârșire este promovarea. Dar hai să ascultăm mai multe despre acest turn înclinat din Ruși!

Ajuns în aria satului, ai putea să scapi din privire turnul înclinat, dat fiind faptul că nu există o tăbliță, un semn, un lucru ce te-ar putea face să-ți îndrepți privirea spre el. Din fericire, însă, înclinarea clădirii ți-ar atrage atenția cu ușurință dacă ești puțin atent. Ceea ce este imperios necesar de adăugat aici e momentul în care să-l vizitezi – acum – căci, datorită lipsei restaurărilor, cine știe cât va mai dura până când se va prăbuși.

S-ar spune că este al doilea cel mai înclinat turn din lume, imediat după faimosul turn din Pisa. Totuși, problema stă în promovare, ce lipsește cu desăvârșire. Vă dați seama ce ar ajunge această locație dacă problema de naționalitate s-ar soluționa? De fapt, să dăm cărțile pe față, se pare că acest turn a fost ridicat în 1750 de sași, motiv pentru care românii nu se ating de el. Ei bine, nimeni nu s-a atins de el în mai bine de 100 de ani, motiv pentru care acum nu mai stă nimeni în eș și nici nu se dorește a fi restaurat prea curând.

Legenda spusă de localnici privind turnul înclinat de la Ruși stipulează ideea conform căreia fortificația a fost dintotdeauna înclinată, întrucât meșterii au făcut o treabă de mântuială. De fapt și de drept, turnul s-a înclinat după 100 de ani de la construcție mulțumită unor alunecări de teren.

Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania