Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Turnul Forkesch din Mediaș

173-Medias

Situat în orașul Mediaș, turnul Forkesch face parte dintr-o vastă categorie de turnuri care, în trecut, aveau rolul de a identifica prăduitorii și de a evita orice atac orientat asupra localității. Fiind mai degrabă un element de origine defensivă, turnul Forkesch mai poartă numele de Turnul Aurarilor. Cu mult timp în urmă, acesta era o parte componentă extrem de importantă din sistemul de fortificație al localității Mediaș, alături de celelalte două turnuri care își făceau treaba la cote ridicate.

Uitându-ne în istorie, turnul Forkesch din Mediaș a fost ridicat în perioada anilor 1494 și finalizat în 1534. Fiind o construcție strategică, acesta a fost poziționat în partea de sud a orașului vechi. Din punct de vedere compozițional, fortificația este realizată dintr-o combinație destul de persistentă, întrucât și până în ziua de astăzi turnul a rămas masiv, aproape neatins.

Totuși, există o serie de elemente care în trecut îl individualizau, însă astăzi nu se mai regăsesc în interiorul lui. Dintre ele, amintim faimosul ceas care la fiecare oră se asigura ca fiecare locuitor al orașului Mediaș să cunoască trecerea timpului, printr-un gong ce bătea din oră în oră. Începând cu anul 1880, acesta dispare, construcția rămânând fără o piesă centrală din întreaga sa structură.

Important de menționat în această categorie este faptul că în urmă cu un an, respectiv în luna iunie a anului 2016, turnul Forkesch din Mediaș a fost lovit de trăsnet, alături de un așezământ din localitatea Porumbacu de Sus. În urma incidentului, turnul a fost destul de agravat, întrucât partea superioară (coamele) și o serie de țigle nu se mai regăsesc pe acoperiș, ci pe jos, sparte. Astfel, fortificația a fost destul de tare lovită, urmând ca și municipiul Mediaș să reabiliteze rapid turnul Forkesch.

Pentru a realiza acest deziderat, primăria a alocat 6 milioane de euro, bani primiți în baza unui proiect în care au intrat și reabilitarea a peste 7.000 de metri pătrați alcătuiți din ziduri de fortificație și un număr de patru turnuri medievale. Pe lângă Forkesch, celelalte ziduri care au beneficiat de acest tratament au fost cel al Fierarilor, Străzii Pietruite și arhicunoscutul turn al Rotarilor.

Mulțumită acestui tratament, în ziua de astăzi turnul Forkesch poate fi în continuare apreciat, admirat și extrem de bine primit, întrucât orice pericol este bine preconizat și asigurat că va afecta viața niciunei persoane care vine și vizitează, cu bună credință, turnul. Astfel, în următorul concediu te vei putea bucura de o oprire la turnul Forkesch!

Galerie Foto

Știri din Transilvania