Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Transilvania, taramul medieval

sighisoara fest

Numele de Transilvania deriva dinlatinăși înseamnă țara dintre păduri. Acest ţinut este situat în centrul României înconjurată de munții Carpați. Transilvania este divizată, în prezent în 10 județe, care se intend pe o suprafață totală de 96. 837 kmp și are peste 4, 5 milioane de locuitori.

De-a lungul istoriei şi în prezent, pe teritoriul Transilvaniei s-au așezat români, unguri, germani, secui, armeni, evrei, etc, iar aceasta este explicația pentru care arhitectura şi cultura transilvană este un mozaic de stiluri.

Călătorii interesaţi de vestigiile medievale bine conservate, găsesc în Transilvania, fară îndoială, o destinație cultural-turistică excepţională. Așezămintele săsești și neguțătorii care au locuit în Transilvania între sec. XII-XX, au lăsat în urmă semne inconfundabile.  Bazele principalelor șapte cetăți medievale din Transilvania a fost pusă de ei:Sibiu, Sighişoara,Braşov,Cluj-Napoca, Bistrița, Sebeș și Mediaș.

Turnurile, zidurile exterioare, bastioanele, scările, podurile , piațetele, străduțele înguste, clădirile publice și civile, bisericile, erau ridicate în vederea protejării locuitorilor cetății, contra asedilor turceşti. O modalitate eficientă de aparare aveau şi satele, aici se utiliza fortificarea bisericilor pentru apărare, această formulă arhitecturala fiind considerată acuma unica în Europa. Turiştii vor fi încântați să descopere că multe dintre aceste biserici fortificate mai oferă slujbe religioase sătenilor iar multe dintre aceste locuri mai păstrează în sine tainele vremii prin mituri și legende.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Video
Map

Știri din Transilvania