Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Tarnița

294_baraj_tarnita_din_avion

Situat în mijlocul comunelor Râșca, Gilău și Mărișel, lacul Tarnița intră în categoria lacurilor de acumulare, cu o adâncime care poate ajunge la un maxim de 70 de metri. Ceea ce este important de subliniat despre această frumusețe a naturii este că lacul Tarnița este considerat unul dintre cele mai frumoase regiuni turistice din țara noastră. Din punct de vedere geografic, acesta găzduiește apele văilor Someșului Cald și cele ale Someșului Mic.

Lacul Tarnița se află situat la o altitudine de 620 de metri și, mai important de atât, se întinde pe o lungime de până la 9 kilometri. Însă, acesta este format dintr-o serie de elemente care îl mențin. În acest sens, vom începe cu barajul Tarnița – fortificat în anul 1974 și care, de atunci, deține o înălțime de 97 de metri. Datorită aspectelor legate de construcție, acesta permite un debit de aproximativ 850 metri pe secundă, astfel că e posibilă producerea de energie electrică.

Pe lângă aceste lucruri, Tarnița mai dispune de o hidrocentrală, pusă în funcțiune tot în anul 1974. Aceasta are o putere de 45 MW, ceea ce aduce ajutor barajului. În plus, pe lângă această hidrocentrală de bază, Tarnița mai dispune de 2 microhidrocentrale puse în funcțiune din 7 mai 2009. În materie de putere, fiecare dintre acestea însumează 800 kW.

Însă Tarnița este mai mult decât niște simple date tehnice – în ceea ce privește posibilitățile de petrecere a timpului liber, atât tinerii cât și adulții pot alege dintr-un număr mare de activități pe care să le desfășoare. Printre acestea, se numără pescuitul, înotul, jet ski-ul sau alte aspecte care țin de petreceri în aer liber. Fără dar și poate, dacă ești în căutarea unui loc unde să îți petreci weekendul următor, cu siguranță ai auzit de Tarnița.

Aici au loc, anual, unele dintre cele mai tari și cele mai plăcute petreceri, la care se adaugă un număr impresionant de persoane care preferă să își petreacă timpul într-un mediu natural, departe de zumzetul orașelor mari sau de poluare. Nici nu e de mirare de ce, dat fiind faptul că la Tarnița ești în inima naturii. Mai mult decât atât, datorită poziției geografice extrem de avantajoase, aici vin, în fiecare vară, persoane dornice de a face parte din concursurile de înot organizate. Astfel, atât copiii cât și adulții sunt așteptați, anual, în cadrul acestor evenimente, la care fiecare dintre noi ar trebui să participăm, măcar o dată.

Galerie Foto

Știri din Transilvania