Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Stațiunea Călimănești-Căciulata și apele ei miraculoase!

Călimănești-Căciulata

hotel-central-calimanesti1Stațiunea Călimănești-Căciulata este considerată cea mai renumită stațiune balneoclimaterică de pe valea Oltului. Aceasta este deschisă permanent turiștilor și oferă atât baze de tratament dar și un loc de relaxare, datorită peisajelor minunate care se găsesc în această parte a țării. Stațiunea a fost atestată documentar în anul 1386 și este recunoscută internațional. În stațiune funcționează o secție clinică a Institutului de medicină fizică, baneologie și recuperare medicală din București, baza clinică a catedrei de specialitate din cadrul Universității de medicină și farmacie “Carol Davila” din București.

Călimănești-Căciulata, între tradiție și mit

Legenda spune că beneficiile apelor termale de la Călimănești au fost descoperite de un cioban, care s-a confesat călugărilor de la Mănăstirea Cozia că s-a vindecat de bolile trupului scăldându-se într-un lac din “câmpul lui Căliman”. În urma spovedaniei ciobanului, călugării găsesc în jurul mănăstirii izvoare de unde “cură piatră pucioasă “(sulf). Lângă mănăstire se construiește o “bolniță”, un spital unde oamenii bolnavi vin să se trateze.

calimanesti1

În anul 1859, doctorul Joseph Caillat face o analiză a apelor minerale ale stațiunii pentru a evidenția calitățile terapeutice ale acestora. Un an mai târziu, apele minerale ale stațiunii erau recunoscute internațional și se bucurau de o faimă europeană. Însuși împăratul Napoleon al III-lea consuma în mod regulat apa de la Călimănești. Aceasta era imbuteliată și trimisă la Paris pentru a fi consumată de acesta. Aceste ape erau comparabile cu apele analoge ale stațiunilor termale ale Franței.

Beneficiile tratamentului de la Călimănești-Căciulata

Staţiunea Călimănești-Căciulata dispune de instalații pentru băi calde în cadă cu ape minerale, pentru electroterapie și hidroterapie, de săli de gimnastică etc.
Procedurile de tratament de care puteți beneficia în stațiunea Călimănești – Căciulata sunt ultrasonoterapie cu regim continuu sau cu impulsuri, electroterapie, laserterapie, magnetoterapie, băi galvanice, cură internă cu ape minerale, kinetoterapie.

La Călimănești-Căciulata sunt tratate diferite indicații terapeutice

În stațiunea balneară Călimănești-Căciulata se tratează diferite afecțiuni ale tubului digestiv, afecțiuni hepatobiliare, afecțiuni renale și ale căilor urinare, afecțiuni metabolice și de nutriție, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni respiratorii.

Obiective turistice pe care nu le poti rata daca ești în Călimănești-Căciulata

calimanesti4Dacă vă hotărâți să vă petreceți vacanța la Călimănești-Căciulată trebuie să vizitați Biserica din Ostrov, ctitorită de Neagoe Basarab și construită în anii 1518-1522, Sihăstria de la Turnu, unde se găsește o biserică datând din anul 1676, Mănăstirea de la Cozia, care se află la 5 km de stațiune.  Aceasta datează din 1387-1388 și este ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân, care este îngropat aici. Mănăstirea adăpostește picturi murale din anul 1391, iar muzeul de aici deține oaloroasă colecție de icoane.

Rezervă-ți acum o vacanță plină de relaxare și confort prin intermediul “Turist în Transilvania”. Contactează-ne acum sau află mai multe pe această pagină!

Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania