Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Satul Fundata

comuna-fundata-142

Județul Brașov este gazda unui cumul de sate, care mai de care cu o frumusețe răpitoare. Astăzi este rândul satului Fundata, considerat reședință pentru comuna Fundata, localizată de asemenea în cadrul județului Brașov.

Cu o populație de 464 locuitori, această mică întindere a fost încadrată pe lista satelor turistice, alături de multe alte localități, în număr de 13. Acest lucru a fost, în realitate, un simplu experiment, care a început la data de 16 iulie 1973. Rezultatul este considerat a fi unul de real interes, dat fiind faptul că la momentul actual, satul Fundata este situat la o altitudine de 1.305 metri, motiv pentru care este recunoscut drept cel mai înalt sat din România.

Din punct de vedere al delimitării, mica localitate se regăsește la jumătatea distanței dintre alte două mari localități, respectiv Bran și Rucăr, sau Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului.

Odată ajuns aici, satul Fundata te întâmpină cu o serie de obiective turistice imperios necesar a fi vizitate. Primul dintre acestea este Parcul Național Piatra Craciului, alături de multitudinea de Trasee care conduc tot la Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneșilor și Cheile Moiectiului și cele ale Grădiștei. O serie de alte obiective turistice încep cu Peștera și Cheile Dâmbovicioarei, Barajul Pecineagu, faimosul Lac Vidraru și Peștera cu lilieci.

Cu toate acestea, dacă îți dorești să te bucuri de obiectivele turistice regăsite în satul Fundata, este recomandat să te ghidezi după Monumentul Eroilor Români care s-au jertfit în Primul Război Mondial. Pentru o mai ușoară identificare a acestuia, ține minte că acesta se află în curtea dispensarului (unicul, de altfel), construit ca memorial pentru eroul Gheorghe Poenaru-Bordea. Acesta din urmă și-a dat viața pentru patrie în timpul Primului Război Mondial, astăzi putându-se menține un moment de reculegere în memoria lui, la Monumentul Eroilor, construit eminamente din piatră. În continuare, există o inscripție care face trimitere la eroul căzut pentru patrie, realizată încă din data de 14 august 1916, respectiv data la care a încetat din viață colonelul Gheorghe Poenaru-Bordea, cel care a fost primul ce și-a dat viața pentru binele țării.

Satul Fundata este zona de origine a unei personalități de mare succes, respectiv satul de naștere al Silviei Popovici, actrița de mare valoare care a trăit între anii 1933 și 1993. Din cei care au mai rămas, majoritatea persoanelor sunt pensionari, oameni care își duc traiul în inima naturii și în inima țării noastre. Cu toate că este un sat mic, localitatea Fundata se bucură de istoria și trecutul său binemeritat.

Galerie Foto

Știri din Transilvania