Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Rodbav

Biserica-din-Rodbav2-web

Situat în județul Brașov, satul Rodbav este parte componentă a comunei Șoarș. Fără doar și poate, localitatea este binecunoscută datorită istoriei sale și, pe de altă parte, datorită monumentelor edificatoare care au marcat existența unui set de aspecte monumentale.

Vorbim aici despre personalitățile de renume care își trag originile din satul Rodbav, respectiv folcloristul Ion Mușlea (născut în anul 1899 și trecut în neființă în anul 1966). Localitatea se află la peste 460 de metri altitudine și are o populație de 270 de locuitori. Cu toate acestea, Rodbav este casa uneia dintre cele mai importante Biserici fortificate, ridicată de-a lungul secolului al XIV-lea.

În plus față de cele deja menționate, existența Băilor Rodbav au făcut din numele satului unul de renume. Astfel, pe timpul comunismului, acestea erau extrem de recunoscute și renumite datorită ofertelor care se regăseau în cadrul tuturor instituțiilor de profil. Principalele efecte benefice asupra corpului erau motivele pentru care aceste băi erau renumite – efecte precum cele balneo și nămolul oferit de roadele pământului au făcut în așa fel încât vorba să se întindă și, mai devreme sau mai târziu, toată populația să ajungă la aceste zăcăminte de sănătate.

Cu toate acestea, satul Rodbav are cu totul și cu totul o altă menire – alături de Biserica fortificată, în localitate există și Biserica evanghelică, un motiv în plus pentru care satul adună, anual, un număr din ce în ce mai mare de turiști și vizitatori.

Chiar dacă finalizarea Bisericii fortificate a fost marcată de secolul al XIV-lea, turnul acesteia este mult mai vechi, datând din secolul al XIII-lea. Dat fiind faptul că timpul își pune amprenta pe fiecare lucru, nici acesta nu a putut să facă excepție – motiv pentru care astăzi, turnul Bisericii nu mai există. La începutul anului 2016, acesta s-a prăbușit, lăsând în urma lui praf, reziduuri și nimic mai mult decât amintiri demult pierdute. Nu e de mirare de ce orice obiectiv istoric, dacă nu este restaurat, nu poate să dăinuie mai mult de câteva secole. Ei bine, cel din Rodbav poate fi cu adevărat un erou, întrucât a existat mai bine de opt secole.

Întorcându-ne puțin in istorie, satul Rodbav a avut un destin dificil. În anul 1732, atât cetatea cât și satul au ars din temelii. Pe atunci, lucrările de restaurare erau în trend, întrucât câțiva ani mai târziu (respectiv 6 ani, în 1738) Biserica a fost restaurată, iar turnul neavând totuși nevoie de alte aspecte fortificatoare.

Galerie Foto

Știri din Transilvania