Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Revelionul in Transilvania: intre traditie si dans

revelion3

Mai sunt doar câteva zile din acest an iar turiștii încep să apară rând pe rând în pensiunile din Transilvania. În ultimii ani orașele din această regiune a României au devenit tot mai atractive, mai ales pentru turiștii străini. Tocmai de aceea, pensiunile turistice se întrec în a oferi cele mai diverse activități: degustări de țuică, plimbări cu sania trasă de cal, vin fiert servit la un foc de tabără sau dansuri populare și spectacole de colinde.

Dincolo de activitățile specifice turiștii se pot bucura și de tradițiile sfinte care marchează anumite zone. De exemplu la Jina, în Mărginimea Sibiului, la miezul nopții de 31 decembrie, tinerii satului ies în centrul comunei unde încep un ceremonial de îngropare a anului ce tocmai a trecut. Intrarea în noul an se face desigur cu cântece, focuri de artificii și jocuri tradiționale.

Un alt obicei care se păstrează în mai toate zonele din Transilvania de Sud este tradiția „Caprei”. Începând de la Crăciun și până după Anul Nou, junii din sat se costumează într-o capră și merg din casă în casă să danseze capra pentru a le aduce noroc și bogăție sătenilor în anul care urmează.

În Transilvania de Nord există un alt obicei, de această dată mult mai puțin cunoscut. În noaptea dintre ani, tinerii din sat se întâlnesc și fură porțile de la casele în care locuiesc fete măritate. Obiceiul are loc în special în Maramureș.

Și tradiția plugușorului este încă respectată în multe din satele din Transilvania. Tinerii se adună și pleacă cu toții din casă în casă din ajunul Anului Nou și până dimineața alături de clopoței, buhai și bice și colindă un cântec specific acestui obicei.

Transilvania este plină de obiceiuri și tradiții, iar dacă vine vorba de Crăciun și Anul Nou atunci și masa este mai bogată, paharele sunt pline cu vin proaspăt iar bucuria este în toi.

Un an nou fericit!

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania