Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Prăpăstiile Zărneștilor

prapastie zarnesti

Masivul Piatra Craiului ascunde bijuterii ale naturii – la o distanță relativ egală de localitatea Zărnești se află Prăpăstiile Zărneștiului, arhicunoscutul obiectiv turistic de marea majoritate a turiștilor care sunt întâmpinați de frumusețea sa răpitoare. Fiind localizat în inima naturii, acest loc este un defileu de 5 kilometri, cu pereți de 200 metri înălțime. Și nu, nu necesită o perioadă specială în care să fie vizitat, ci – un lucru știut de puțini dintre noi – poate fi vizitat oricând. Nu e de mirare de ce zilnic este prezent cel puțin un grup de turiști!

Nu le putem numi chiar virgine, însă Prăpăstiile Zărneștilor sunt menținute într-o stare divină – și acest lucru mulțumită barierei ce se află la intrare, o barieră ce împiedică orice mașină, motor, fum sau zgomot să perturbe liniștea naturii, căutată de atât de mulți dintre noi.

Bineînțeles, iarna aceasta ar fi fabuloasă dacă ai putea ajunge aici. Îți vine să crezi sau nu, Prăpăstiile Zărneștiului sunt atât de înguste în unele locuri, încât aproape se intersectează. Multe filme, mulți artiști de marcă și actori internaționali au vizitat aceste locuri, minuni ale naturii care îți taie respirația.

Dacă îți dorești să îți petreci serile și să îți continui, apoi, ziua următoare traseul, ești binevenit să rămâi la pensiunile localizate la marginea localității. Tarifele nu sunt mari, comparativ cu priveliștea, aerul rarefiat și traseele de mountainbike! Poți alege oricare traseu pentru a parcurge pereții defileului. Sunt zeci, iar cel mai lung șimai extenuant este de 115 metri. Ei bine, odată ajuns acolo, alegerea provocării îți revine întotalitate!

Importanța Prăpăstiilor Zărneștilor rezidă în faptul că inclusiv azi, acestea modelează una dintre căile de acces spre traseele turistice din masivul Piatra Craiului. Astfel, plecând de la un loc, poți ajunge la altul (fie cu bicicleta, fie la pas) pentru a te bucura în întregime de natură. Fără poluare, fără pic de zgomot, ci doar liniștea profundă a naturii ce te îmbie și te așteaptă să intri într-o altă lume, o lume de basm, neatinsă de om!

În cazul în care vrei să te bucuri în totalitate de acest obiectiv turistic, îți recomandăm să mergi în perioadele ploioase sau cele cu zăpadă – și asta doar pentru a urmări apa ce se prăbușește în chei, iar din chei mai departe. Este o imagine de basm, ruptă din povești, dar vara atmosfera e plăcută, temperatura moderată și aerul liber – de orice impuritate!

Galerie Foto

Știri din Transilvania