Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Pasul Tihuța

pasul-tihuta-8_c4f565209a2de7

Natura este, fără dar și poate, una dintre cele mai frumoase elemente pe care să le vedem, simțim și cu care să trăim. Din fericire, țara noastră dispune de o mulțime de elemente de acest tip pe care ni le oferă din plin, iar pasul Tihuța nu face excepție de la nici o regulă. Situat în Munții Bârgău, la o altitudine de 1.201 de metri, acest element geografic este considerat o trecătoare care se intersectează cu drumul național DN17.

Din punct de vedere logic, pasul Tihuța reprezintă legătura dintre două depresiuni cu o reală importanță în țara noastră, respectiv Depresiunea Dornelor și Depresiunea colinară a Transilvania.

Cu toate acestea, trebuie să se ia în calcul aerul foarte puternic ozonat care se regăsește la nivelul pasului Tihuța. Datorită altitudinii altruiste, climatul este preponderent tonic, iar în imediata apropiere își fac loc următoarele arii turistice: Pasul Grădinița, Pasul Păltiniș, Pasul Creangă și Pasul Mestecăniș.

Chiar dacă nu ne-am fi gândit înainte, pasul Tihuța a fost gazda Festivalului Usturoiului realizat în anul 2013. De atunci și până în prezent, s-a format o tradiție care este respectată în fiecare an și de la care s-a trecut la una regăsită la nivel național. Pe de altă parte, în materie de obiective turistice, aici regăsim o serie de elemente pe care, odată ajuns aici, nu trebuie să le ratezi.

Primul dintre aceste obiective este însuți Tinovul Poiana Stampei și Piatra Fântânele, ambele regăsite la o altitudine de 1.201 metri. Pentru orice turist aflat în zonă, aici este locul în care se întâlnește o copie fidelă a faimosului Bram Stoker. Adițional, orice turist se poate bucura de pârtii de schi și chiar și de săniuțe.

În continuare, pasul Tihuța se află în aproprierea Mănăstirii Piatra Fântânele, în a cărei proximitate se ridică o cruce din metal de 31 de metri. De asemenea, nu departe își are lăcașul și Lacul Colibița.

Pasul Tihuța își explica importanța prin faptul că acesta făcea parte dintr-un mare vechi drum comercial care, începând cu secolul al XIX-lea, a fost lăsat în paragină. În trecut, șoseaua care coincidea cu acest pas a fost realizată imediat ce s-a primit ordin de la Consiliul de Război al Armatei austro-ungare, în perioada 1812=1817. Abia mult mai târziu, în anul 1969, întregul drum a fost foarte bine implementat și foarte bine pus la punct. Acestea fiind spuse, este de la sine înțeles de ce Pasul Tihuța este unul dintre locurile pe care ar trebui să le vedem, cât mai curând posibil.

Galerie Foto

Știri din Transilvania