Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Pădurea Bogății

26816711

Parte din județul Brașov, Pădurea Bogății este atent monitorizată administrativ de comunele din imediata apropiere, respectiv Apata, Hoghiz și Marieruș. Fiind un areal protejat, cu o crescută importanță și interes național, Pădurea Bogății este modelată în interiorul, nucleul și centrul munților Perșani, fiind totodată mărginită de Valea Bogății și de râul Maieruș.

Dacă te întrebi cum ai putea ajunge în inima naturii și, respectiv, în Pădurea Bogății, drumul național DN13 îți va fi cu adevărat la îndemână – deoarece, indiferent din ce parte a țării vii, acest drum național leagă Brașovul de Sighișoara, avantajul care te face să economisești atât timp, cât și arie teritorială.

Pădurea Bogății se întinde pe o suprafață de 6,329 hectare și, din anul 2000, este stipulată drept rezervație naturală protejată prin Legea nr. 5 din 6 martie. Și nici nu e de mirare – fauna și flora sunt extrem de frumoase, importante și interesante care te vor ajuta să scapi de zgomot și să te bucuri de o oază reală de relaxare. Pasunile sunt foarte des intâlnite pe suprafața celor 6 hectare, alături de pădurile de foioase – cele mai reprezentative din țară.

Astfel, vorbim despre fag, gorun și carpen. Pe de altă parte, fauna este diversificată, motiv pentru care putem aminti – fară nicio problemă – de cerbul, ursul, lupul, râsul și o serie de nevertebrate – așa că, dacă vrei să te bucuri de natură, ține minte să îți iei toate măsurile de precauție!

În ceea ce privește turismul, foarte multe persoane se bucură de aerul curat, alături de fauna și flora regăsită în Pădurea Bogății. Real vorbind, nu e de mirare de ce o serie de persoane, și nu doar români, preferă să se bucure de concedii și vacanțe pe aceste meleaguri. Nu doar că se află în mijlocul țării dar, pe de altă parte, Pădurea Bogății este alegerea perfectă în zilele extrem de călduroase de vară. Flora caracteristică ajută la menținerea unei temperaturi constante, suportabile și foarte agreabile organismului uman.

Adițional, modalitatea de a ajunge aici, în centrul munților Perșani, nu este deloc dificilă. Mai mult, oricând ai nevoie îți poți seta GPS-ul și în câteva ore poți să îti încânți privirea cu frumusețea naturii, darul cu care țara noastră a fost înzestrată. Îți vine să crezi sau nu, libertatea naturii și industralizarea concentrată doar pe anumite segmente și regiuni are avantajele ei, respectiv posibilitatea unui aer curat și a unei săptămâni în care să îți poți încărca bateriile, până la următorul tău concediu!

Galerie Foto

Știri din Transilvania