Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Orașul Săcele

IMG_1790-620x330

O mică localitate își face apariția în sud-estul județului Brașov – pe numele său Săcele, municipiul reprezintă o parte importantă a județului, la fel cum județul reprezintă pentru el. Nu este de mirare această strânsă legătură, întrucât ceea ce distanțează o regiune de alta este un simplu pasaj rutier – dar distanța este eradicată de autobuzele (modalitățile de transport în comun) în număr de 120 ce realizează transportul dintr-o parte în alta.

Numărul curselor nu e deloc de neglijat, de aici reieșind cu precădere industria intensă și dependența reciprocă între cele două zone, deja contopite. Din punct de vedere logistic, orașul Săcele este organizat pe șapte vechi sate, actual numite cartiere: Baciu, Turcheș, Cernatu, Satulung, Tarlungerni, Purcareni și Zizin. Iar oficial, în acte, a preluat rolul de municipiu abia în 6 iunie 2000.

Cu toate acestea, mergând înapoi prin timp, primul moment al orașului Săcele este statuat de Ludovic I de Anjou, regele maghiar ce a realizat însemnul în data de 16 mai 1366. Bineînțeles, motivul a fost o mică afacere, prin care acesta îi ceda o zonă variată de resurse importante prietenului său, respectiv Contelui Stanislav.

Greu de crezut, poate, este că primii locuitori ai orașului Săcele au fost extrem de bogați – atât spiritual, material cât și cultural. În acea perioadă de timp, nu era persoană ce nu auzise de „mocani”, ciobanii locului ce dețineau mii de oi pe o zonă extrem de prosperă.

În zilele noastre, tipic orașului Săcele au rămas o serie de activități la care, cu mare drag îndemnăm pe orice turist dornic, să fie prezent. Ne referim aici la Sântilie (sărbătoarea românească), diverse festivaluri, costume populare cu specific trafițional și chiar arhitectura tipică, de remarcat și admirat.

Raportându-ne la mărimea orașului, am putea presupune că industria și economia sunt cam la pământ. Ei bine, imediat după implementarea regimului comunist, industria municipiului a înflorit, cea mai reprezentativă întreprindere fiind cunoscută drept Electroprecizia Săcele.

Mai târziu, cu trecerea timpului și căderea comunismului, industria a stagnat relativ, luându-i locul întocmai economia ravisantă. Fabrici de mobilă, fabrici de ambalare a cărnii și gaterele sunt doar câteva nișe pe care municipiul Săcele se bazează, în încercarea de a preleva importanța sa și plăcerea necontenită de a fi un loc asupra căruia orice turist se poate opri să zăbovească, sau chiar să rămână o perioadă mai lungă de timp.

Dacă te gândești că nu prea ai ce face în orașul Săcele, ia în calcul și cele 15 biserici (evanghelice, catolice și ortodoxe) înainte de a lua o decizie!

Galerie Foto

Știri din Transilvania