Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Orașul Făgăraș

iceu-fagaras

O oază de liniște se abate peste o mică localitate din centrul României. Situat în județul Brașov, oarecum la o distanță egală de Brașov și Sibiu, orașul Făgăraș dăinuie și marchează într-un mod infailibil centrul geografic al țării. Cu scopul de a fi extrem de preciși, acesta se găsește la ieșirea din Făgăraș spre Brașov, un loc cu însemnătate și la care, cred eu, nu puțini sunt cei ce și-ar dori să ajungă. În calitate de turist, să ajungi în România și să nu marchezi acest mic loc, înseamnă să nu vezi România deloc!

Suntem pe punctul de a și motiva afirmația sus menționată – orașul Făgăraș este străbătut de patru râuri, pe numele lor Făgărășel, Olt, Galați și Berivoi. Acesta din urmă obișnuia să dețină un rol extrem de important, datorită faptului că era sursa de alimentare a platformei chimice regăsită în vremurile deja apuse.

Dar, să revenim la importanța culturală crescută și la turismul aferent ce are trebui să marcheze pozitiv dorința vizitatorilor de fi prezenți, cel puțin o dată în viață, în orașul Făgăraș. Pe lângă aerul curat de munte, priveliștea răpitoare, liniștea deplină și oamenii primitori, există o serie de atracții turistice menite a fi admirate. Prima, și totodată cea mai impozantă fortificație este Cetatea Făgărașului, arhicunoscută la nivel global și înscrisă în topul celor mai frumoase cetăți din Europa. Statuia Doamnei Stanca este preponderent admirată, vizitată și indicată a fi adusă în discuție, căci e posibil ca, fiind acolo, să treci pe lângă ea, datorită faptului că ochiul liber nu poate fi atent la atât de multe aspecte deodată.

Pe de altă parte, Monumentul Eroilor Români a fost ridicat în anul 1931, marcând Primul Război Mondial – și nu numai. Fără doar și poate, odată ajuns în centrul României, ar trebui să îți pui pe listă și o excursie montană, de la care orașul Făgăraș poate fi cel mai bun punct de plecare. Îți vine să crezi sau nu, dacă dorești să faci ascensiuni, indiferent de gradul de dificultate, poți face asta de pe orice pas de plecare din această zonă.

Adiacent, dacă dorești să cunoști municipiul Făgăraș pe de-a întregul, nu uita să traversezi și Colegiul Național „Radu Negru” – acesta este o adevărată școală-pilot, o construcție de real interes și marcantă pentru regiunea la care facem referire.

Astfel, fiind una dintre cele mai prolifice zone din punct de vedere al turismului și liniștii debordante ce se așterne în orice anotimp, este de preferat să ajungi aici, pentru a înțelege care sunt frumusețile vieții.

Galerie Foto

Știri din Transilvania