Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Muzeul Gazelor Naturale

04231039-580550763

Localitatea Mediaș este orașul gazdă al Muzeului Gazelor Naturale. Mai precis, acesta se află pe șoseaua Sibiului la numărul 5, în locul instituției care nu cu foarte mult timp în urmă găzduia Maternitatea. În perioada de tranziție, Primăria Mediaș a pierdut fosta clădire, actualmente aceasta fiind concesionată firmei SNGN Romgaz SA pentru o perioadă de până la 49 de ani. În zilele noastre, Muzeul Gazelor Naturale se regăsește în aceeași clădire cu o serie de pavilioane expoziționale care pot fi vizualizate permanent, alături de un centru de documentare și perfecționare, câteva cabinete medicale cât și o agenție de turism deschisă pentru persoanele care lucrează în cadrul instituției. Nu în ultimul rând, tot aici este și o sală de conferințe cu o capacitate de până la 100 de locuri.

Muzeul Gazelor Naturale este o fortificație destul de veche, cu o istorie de peste 100 de ani. Cel care a repus bazele acesteia a fost antreprenorul EURAS SRL, urmând proiectul de arhitectură conturat de arhitectul Fabini Hermann. În total, valoarea asociată Tâmplăriei de lemn se ridică la 150.000 de euro.

Pentru medieșeni, Muzeul Gazelor Naturale este considerat o locație de liniște, relaxare și meditație, întrucât zona este foarte bine amenajată și foarte frumoasă, fiind îngrijită la cele mai înalte standarde.

Revenind la Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș, în realitate acesta se mai numește și Casa Gazelor. Din punct de vedere declarativ, acesta este unic în țara noastră, fiind totodată instituția care asigură în mod constant conservarea sectorului gazelor naturale și amintirea despre istoria sa destul de buclucașă. În proximitatea muzeului, se află un parc natural foarte bine îngrijit.

Anul nașterii Muzeului Gazelor Naturale este 2010, moment în care compania Romgaz a decis să finalizeze orice urmă de pregătiri și să îl deschidă publicului larg. Astăzi, orice turist sau localnic al orașului Mediaș poate să viziteze orice de la machete, insigne, brevete de inventor, echipamente, panouri, documente, fotografii, minerale, roci, medalii și multe altele, acestea fiind doar o serie de elemente din cele care pot fi regăsite în cadrul muzeului. Adițional, instituția găzduiește o bibliotecă plină de cărți cu subiecte tehnice, lucrări științifice alături de studii, articole, documente, manuscrise, reviste de specialitate, cărți de calibru și tot soiul de CD-uri și DVD-uri ce cuprind personalități de renume care și-au desfășurat activitatea în sectorul gazelor naturale. Pentru a o recunoaște mai bine, aceasta deține numele de „Constantin Ioan Motaș”, fiind împărțită pe diferite domenii de interes.

Galerie Foto

Știri din Transilvania