Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Munții Apuseni

Muntii-Apuseni

Relieful țării noastre este echivalentul unui echilibru deplin – o oază de liniște și bucurie pentru ochii privitorilor. În această balanță intră și Munții Apuseni, tinerii munți formați dintr-un mix de roci și calcare, motiv pentru care există un număr crescut de peșteri în această regiune.

Din punct de vedere geospațial, munții Apuseni sunt situați în sud-estul țării, făcând parte din Lanțul Carpatic aflat pe teritoriul României. Mai precis, aceștia se găsesc în Transilvania, piatra de căpătâi structurându-se tocmai în Vârful Bihor (mândru reprezentant, cu o altitudine de până la 1849 de metri). În sens colocvial, acesta se mai numește și Curcubăta Mare.

Munții Apuseni sunt concepuți din 4 diviziuni de munți, printre care amintim: Munții Crișului (ce conțin Dealurile Crișene, Munții Pădurea Craiului și Munții Codru-Moma), Munții Șeș-Meseșului (cu subdiviziunile formate din Munții Meseșului, Muntele Ses, Depresiunea Șimleu și Munții Șimleu), Masivul Bihor (inclusiv Munții Bihorului, Munții Vladeasa, Muntele Mare, Munții Gilăului, Muntele Găina, Depresiunile Brad și Huedin) și Munții Mureșului (cu arhicunoscuții Munți Zarandului, Munții Metaliferi și Muntii Trascăului).

Din punct de vedere hideografic, Munții Apuseni nu fac nicio excepție – în această categorie, menționăm seria de râuri care intră în proximitatea lor. În acest sens, se conturează Râul Șomeșului Mic, Râurile Crișul Repede, Crișul Alb și Crisul Negru, Râul Barcău, Arieș, Ampoi și Lacurile crastice Vărăscoaia și Ighiu, Fântânele și Tarnița.

Aspectul de real interes prin care se remarcă Munții Apuseni ține de populația acestora – în ciuda faptului că densitatea este scăzută și, din câte se pare, tendința rămâne a fi de descreștere, Munții Apuseni rămân cei mai populați. Pe tot arealul României, nu există zonă în care să existe un număr mai mare de persoane care să trăiască într-o zonă muntoasă.

Dacă îți planifici un weekend sau un concediu în Munții Apuseni, ține minte trei cuvinte: mergi să vizitezi – o serie de obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi, sub nicio formă! Minunile naturii, cum sunt Cascadele Iadolina, Evantai și Moara Dracului, precum și Cetățile Ponorului și Radesei te vor face ca, pe de o parte, să mergi în natură și prin natură și, pe de altă parte, să îți bucuri ochii cu frumusețea reliefului țării noastre – care, în realitate, este greu de găsit oriunde altundeva în lume.

Dacă te tentează, poți chiar să vizitezi Vârful Bihorului, sus de tot – cu puțină condiție fizică, niște prieteni alături și multă voie buna, atât mintea cât și corpul tău vor simți bucuria și răsfățul!

 

Galerie Foto

Știri din Transilvania