Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Mitul lui Dracula

dracula_01

Se presupune că Vlad Țepeș, fiul lui Vlad Dracul s-a născut în 1431, la curtea domnească din Târgoviște sau la Sighișoara în timp ce tatăl său se afla în Ardeal între anii 1431-1436. Numele lui adevarat a fost “Valdislaus I Basarab-Luxemburg”, botezat în sfânta cristelniță de la biserica “Sfânta Maria”. El însă se semna cu numele de “Dracula”, fapt dovedit de o primă însemnare documentară de la București, datată pe 20 septembrie 1459, și de portretul datorat lui Odhsenbach Stambuch (Stuttgart). Termenul de Dracula este derivat din românescul – Drăculea – fiul lui Dracul, tatăl său a primit acest titlu de la regele Ungariei.

Scriitorul britanic Bram Stoker a consultat la Royal Library din Londra câteva gravuri săsești din secolul XV, ce se găseau și în colecțiile de la British Museum, în care Vlad Țepeș este descris ca un monstru, un vampir ce bea sânge de om și un mare amator de cruzimi. A avut sigur acces și la cartea History of Moldavia and Wallachia a lui Johann Christian Engel, care îl descrie pe Vlad Țepeș ca un tiran sângeros. Acesta s-a folosit şi de surse folclorice, mențiuni istorice și experiențe personale pentru a realiza un personaj complex. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze acestei legende europene un animal sud-american: liliacul hematofag zis Vampir (Desmodus rotundus).

Porecla de ” Ţepeş”  este în legatură cu ideea că Vlad ar fi fost un despot însetat de sânge care a instituit pentru prima oară, ca măsură punitivă, trasul în țeapă. Cu toate astea, dacă nu ar fi scris Bram Stoker romanul “Dracula ” în 1898, cu siguranță Vlad Țepeș ar fi rămas necunoscut pentru cei din afara României. Deși romanul se îndepărtează de realitate, descriindu-l pe Vlad Țepeș ca un personaj mitologic – vampir, el este cauza notorietății de care se bucură și în prezent domnitorul român. Personajul mititc Dracula, este cunoscut în primul rând pentru pedeapsa prin trasul în țeapă a cerșetorilor, hoților  şi pentru setea de sânge precum un vampir. Cu toate astea Transilvania se bucura în prezent deoarece mitul si legenda lui Dracula atrag anual sute de mii de turisti straini în Romania.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania