Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Legenda tunelurilor de sub Biserica Ursulinelor

ursuline5

Sibiul, la fel ca multe alte orașe din Transilvania este împânzit de legende și mituri care mai de care mai pline de suspans. Multe dintre acestea sunt adevărate iar cele mai multe se leagă de existența tunelurilor subterane care în unele cazuri atingeau chiar și câteva zeci de kilometri. O astfel de legendă se leagă și de Biserica Ursulinelor, aflată pe strada Gheorghe Magheru din Sibiu.

Construită la sfârșitul secolului XV de către călugării dominicani biserica a fost ridicată pe locul unde în secolul XII exista o altă mănăstire. Legenda spune că la momentul ridicării bisericii, s-a luat în calcul și săparea unor tuneluri care ducea până în zona în care se află gara mare de astăzi. Această poveste este demnă de luat în calcul, mai ales dacă ne gândim că perioada construirii era una în care Sibiul era adesea supus atacurilor inamice.

Misterul în jurul legendei a crescut pe vreme ce anii au trecut. Afectată în repetate rânduri în urma incendiilor și atacurilor, în 1728 călugărițele Ursuline preiau biserica și o refac. Sprijinul cel mai mare îl dă împărăteasa Maria Terezia iar textul „Haec aedes pietate Mariae Theresiae reginae avgvstae fvlta ac restavrata est” aflat pe intrara în biserică amintește de acest fapt. Legendele au continuat să existe până în vremurile noastre. Mulți spun că de fapt tunelurile sunt inexistente și că de fapt ar fi vorba de o criptă imensă aflată sub biserică. Cert este că numărul persoanelor care au intrat în această criptă este extrem de mic, ea fiind închisă publicului larg.

Pentru cei care doresc să viziteze această biserică trebuie să știe că aceasta este deschisă zilnic iar lunea, miercurea și sâmbăta de la ora 8 au loc slujbele în limba latină iar duminica și în zilele de poruncă slujbele sunt oficiate în limba germană.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania