Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Lacul Roșu

lacul-rosu

Știați că… Lacul Roșu se mai numește și Lacul Ghilcos? Oricare ar fi denumirea, cert este că lacul este unul de tip baraj natural, construit de natură ca urmare a prăbușirii unui versant în anul 1838. În acel an, pe data de 23 ianuarie a avut loc un cutremur de magnitudine 6,9 pe scara Richter, chiar la baza Muntelui Hășmașul Mare din județul Harghita. Acum, în zilele noastre, Lacul Roșu are un perimetru de 2,830 metri, o arie de 114,676 metri pătrați și un volum de nici mai mult, nici mai puțin, 587,503 metri cubi. Ceea ce este extrem de interesant este legat de altitudinea la care se află, adică la 983 metri.

Lacul Roșu nu face excepție de la legendă. Astfel, etimologic, numele său este derivat de la Pârâul Roșu, cel care are culoarea roșie de la oxizii și hidroxizii de fier. Curios este faptul că denumirea provine din germană, iar traducerea ne conduce la denumirea de Lacul Ucigaș – se spune că, în trecut, prăbușirea acelui teren a condus la distrugerea unui sat și a locuitorilor care se aflau pe acele meleaguri. În plus, culoarea roșie a apei este de fapt sângele pe care l-a adunat de la bieții oameni. Astfel, numele nu este doar de Lac Roșu, ci și de Lac Ucigaș.

Această secundară denumire a apărut mai tarziu de 1936. În ceea ce privește localizarea, Lacul Rosu poate fi găsit în centrul distanței dintre Suhardul Mic și cel Mare. Dat fiind faptul că niciun lac nu poate să trăiască și să existe fără corespondenți, Lacul Roșu este constant alimentat prin intermediul a patru pâraie mari și, pe de altă parte, de 12 cursuri de apă temporară, printre care amintim Verescheul, Licosul, Suhardul, Oii și Ucigașul.

Frumusețea și reala priveliște a naturii din regiunea Lacului Roșu nu este de lăsat în urmă. În plus, împrejurimile lacului sunt extrem de benefice pentru remedierea stărilor de extenuare, insomnii sau neurastenii. Datorită aerosolilor, lipsei vântului, aerului pur și priveliștilor pitorești, Lacul Roșu este o alegere perfectă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Să nu mai amintim faptul că este recunoscut la nivel internațional, motiv pentru care majoritatea străinilor care ajung în România țin morțiș să ajungă pe aceste meleaguri, de care au auzit și pe care ar dori să le poată vedea, cu ochii lor.

Astfel, Lacul Roșu este o alegere oportună pentru cei care vor să se bucure de frumusețea naturii țării noastre și, de ce nu, să ofere liniște și bucurie sufletului și organismului uman.

Galerie Foto

Știri din Transilvania