Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Invitație la festivitatea de dezvelire a plăcii comemorative Hermann Kirchner și Carl Martin Römer

medias9

Stimate domnule (stimată doamnă),

Avem onoarea să vă invităm să participaţi la festivitatea de dezvelire a unei plăci comemorative dedicată compozitorului și maestrului de cor Hermann Kirchner și Carl Martin Römer prim preotului luteran, care va avea loc în data de

7 Octombrie a. c., ora 9:30 in faţa clădirii din Str. Honterus Nr. 7.

Oficiul Parohial Ev. C.A., Forumul Democrat al Germanilor, Asociaţia Locului Natal Mediaș cât și Municipalitatea Mediaș onorează în persoana lui Hermann Kirchner pe un muzician care și-a pornit drumul prin meleagurile noastre la Mediaș, unde a activat ca maestru de cor și compozitor între 1893 – 1900, a continuat la Sibiu (1900 . 1906) iar în final a ajuns Profesor la Conservatorul din București. Îl considerăm pe acest artist ca și un precursor al ideii unei Europe unite prin artă.

Venit de la Berlin într-u mic orășel din Transilvania, și-a dedicat activitatea muzicală atât sașilor cât și românilor din Transilvania, a condus la Sibiu și București atât coruri săsești cât si românești, iar în muzica lui s-a inspirat atât din folclorul sașilor de pe Valea Târnavei cât și din folclorul românesc din Mărginimea Sibiului și a Băraganului, contribuind astfel la o cunoasterea reciprocă a tezaurului musical al celor doua popoare.

Împreună cu Carl Martin Römer, care a compus versurile unei poezii de dragoste, dor si despărţire, al cărui titlu original in grai săsesc este “Bäm Holderstroch”, versuri preluate de români cu titlul “Sub crengi de soc”, Kirchner a creat un cântec în stil popular săsesc, care a cucerit inimile tuturor ascultătorilor, fiind preluat la scurt timp dupa prima interpretare la Richiș și în repertoriul musical popular românesc. În primul deceniu al sec. XX, acest cântec, alături de alte compoziţii ale lui Hermann Kirchner, nu a lipsit din repertoriul atât al corurilor săsești cât și a celor românești din epoca.

Ne bucurăm sa continuăm prin acest eveniment iniţiativa din anul 2012 prin amplasarea plăcilor pentru Adof Haltrich și fraţii Frederic și William Folberth și ne bucurăm sa vă întâmpinăm la mica serbare, urmată de o recepţie la Parohia evanghelică.

 

Cu deosebita stima

Gerhard Servatius                              Alfred Gökeler                                    Werner Müller

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto

  Știri din Transilvania