Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Gradina Botanică Jibou

sera-dedicata-plantelor-carnivore-la-gradina-botanica-jibou

Pentru mult timp, Institutul de Cercetări Botanice localizat în Jibou a fost unul cu rezultate excelente. În vederea conferirii unui ajutor așteptat de cercetători pentru demararea unor experimente din ce în ce mai încântătoare și cu expectații ridicate, în anul 1968 s-a decis construirea unei grandioase grădini botanice, fortificație menită a asigura necesarul material de diverse plante și exponate.

Grădina Botanică este amplasată în orașul Jibou, aflat în județul Sălaj. Ridicarea acesteia a fost demarată la recomandările profesorului de Biologie, Vasile Fati. Câștigând puterea de decizie prin conferirea Catedrei de Biologie din incinta Liceului din Jibou, acesta și-a concretizat așteptările în materie de cercetare și în acest loc. Înainte de a fi profesor în această instituție, Vasile Fati a condus acțiunile în direcția creării materialului didactic practic la materia pe care o preda – ba chiar mai mult decât atât, profesorul a pus bazele primului său laborator viu, în condiții restrânse și pe un spațiu mic, făcând mici experimente.

Odată ajuns la Jibou, Vasile Fati dorește să pună bazele unui laborator mai mare și mult mai impozant – astfel, orientat de către puterea de muncă și eficiența de care a dat dovadă în tot acest timp, profesorul prevede avantajul pe care terenul din împrejurimi îl prezintă, dacă este pus în valoare așa cum trebuie.

Totuși, după identificarea Grădinii Botanice drept următoarea fundație ridicată pe acea zonă, au apărut diferite probleme, precum – limitarea întinderii acesteia pe doar 5 hectare. Cu toate acestea, pe măsură ce anii au trecut, Grădina a mai primit 7 hectare de la Ministerul Silviculturii, 6 hectare de la Primăria locală și alte câteva terenuri care i-au lărgit dimensiunile.

În ziua de azi, suprafața cuprinde 24 de hectare și este situată la o altitudine de până la 272 metri. Diferitele denivelări conturează un peisaj de basm, iar peisajele aflate înăuntrul Grădinii Botanice sunt de nedescris.

Pentru a contura, cât de cât, aspectul excepțional al Grădinii Botanice amintim numărul impresionant al exponatelor exotice și al plantelor ce se cultivă încă din 1781. Specii lemnoase, sere botanice tropicale, mediteraneene și palmieri, toate acestea conferă cadrul sublim al unui tărâm ireproșabil – un cumul de culori, de specii și de cunoaștere pe care nu ai cum să îl obții într-un alt fel, doar văzându-le.

Un lucru extrem de interesant despre Grădina Botanică din Jibou este parteneriatul pe care îl deține cu cele peste 450 de asemenea grădini din înreaga lume, cărora le trimite catalogul de semințe privat, expus anual.

Galerie Foto

Știri din Transilvania