Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Gospodaria Bio de la Mosna: tradiție, produse naturale și multă relaxare

Gospodaria bio de la Mosna

Dacă te afli la Moșna, sat aflat la aproximativ 15 kilometri de Mediaș ai de vizitat două lucruri importante: cetatea construită în urmă cu mai bine de 500 de ani și ferma biologică a familiei Schuster. La cea din urmă să te pregătești din timp să deguști cele mai gustoase produse de casă, obținute natural și după rețete tradiționale săsești.

Povestea familiei Schuster începe în urmă cu mai bine de zece ani când Willi Schuster și soția sa Lavinia au renunțat la tot ce aveau în Germania pentru a-și face în România propria afacere, și nu oricare. Cei doi au ridicat o adevărată fermă la Moșna în care s-au apucat de agricultura ecologică. Mai întâi și-au cumpărat o casă săsească, veche și ea de câteva sute de ani și două vaci și s-au pus pe treabă. Curând au început să deprindă și secretele agriculturii astfel că astăzi gospodăria lor are peste 10 animale care produc bunătățuri naturale. Gospodăria este și ea una realizată după standardele nemțești, dar tradiția săsească s-a respectat 100%, astfel că mulți turiști aleg să se relaxeze în unele zile în gospodăria familiei Schuster.

După mai bine de zece ani, gospodăria bio de la Moșna se laudă cu rețete care mai de care mai gustoase. Produsele „vedetă” sunt cașcavalul cu verdețuri și cel din lapte crud, dar și brânza cremă cu căpșuni, cu cireșe negre sau gutui, toate fructele provin de asemenea tot din gospodăria familiei Schuster. În urmă cu câțiva ani, Willi Schuster a înființat chiar și o cooperativă în care alți gospodari din județul Sibiu sunt reuniți pentru a promova și valorifica produsele ecologice pe care le produc.

Așa că dacă vă doriți o zi de relaxare în care să degustați produse naturale într-un mediu mai mult decât prietenos, nu uitați să faceți o vizită famiei Schuster din Moșna.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania