Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Feldioara

bisericaa-feldioara

Județul Brașov este recunoscut datorită numărului mare de localități care, cu mic cu mare, îi conturează frumusețea și îl fac unul dintre cele mai râvnite regiuni în care să locuiești sau doar să-ți petreci concediile. Una dintre aceste localități este Feldioara, satul care, în traducere liberă, este recunoscut ca și Cetatea de Pământ – bineînțeles, are și un motiv bine expus pentru care deține acest nume.

Satul de reședință Feldioara este încrustat în comuna cu aceeași nume. Cele două sunt situate, bineînțeles, în frumosul județ Brașov care, de asemenea, face parte din regiunea transilvăneană a României.

Pentru o localizare mai bună a satului, aducem în discuție mai multe aspecte – respectiv regiunea istorică Țara Bârsei, în interiorul căruia este situat, la doar 500 de metri deasupra nivelului mării. Traducerea liberă a satului Feldioara, reprezentată mai sus, provine din maghiară, pe când termenul german face trimitere la cetatea Mariei și, totodată, la Fecioara Maria. Cu toate acestea, importanța satului Feldioara este dată de Cetatea de la Feldioara care, în pofida istoriei apuse, rămâne cea mai importantă fortificație stăvilită la îndemnul cavalerilor teutoni aflați în Transilvania.

În vederea setării unor repere spațio-temporale, un scurt istoric poate expune ceea ce o carte întreagă ne-ar răpi din timp. Astfel, localitatea Feldioară a fost pentru prima oară atestată documentar în anul 1240, moment în care deținea numele de Castrum Sancte Maria. În anii ce au urmat, aceste denumiri s-au schimbat, respectiv – în anul 1370 s-a transformat în Castrum Mariee, apoi Villa în 1378, iar abia în anul 1854 a devenit, într-un final, Feldioara.

Cetatea teutonilor era înconjurată de trei laturi, chiar de râul Homorod. Din păcate, în timp, datorită bătăliei de la Feldioara și a amprentei puse de timp asupra localității, cetatea teutonilor mai deține doar un rest aparținând unui zid – și nimic mai mult.

Pe de altă parte, cetatea țărănească este singura care mai păstrează urmele și dovezile existenței Cavalerilor Teutoni pe aceste meleaguri. În plus, în ceea ce privește bătălia de la Feldioara, armata moldovenească a biruit în fața partizanilor aparținând lui Ferdinand de Habsburg.

Astăzi, Feldioara își bazează economia pe agricultură și industrie. Adițional, aici se prelucrează uraniul, iar turismul, putem spune, este un alt stâlp care susține economic localitatea. Astfel, Biserica evanghelică din Feldioara, Cetatea Medievală a Feldioarei, Monumentul Eroilor Sași, Monumentul studenților sași din Feldioara și multe alte astfel de construcții aduc, anual, turiști dornici să vadă fortificațiile care datează de mai bine de sute de ani.

Galerie Foto

Știri din Transilvania