Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Fagul Fermecat de la Muncelu, copacul căruia nu îi cad frunzele niciodată

fagul imparatului

De treci pe Valea Arieșului într-una din drumețiile tale, nu se poate să nu oprești la Muncelu. Acolo ai să întâlnești unul dintre cei mai măreți copaci pe care i-ai văzut vreodată. Și odată cu el ai să cunoști și legendele care se ascund sub coama sa din a cărei frunze nu cad niciodată.

Ne aflăm pe malul stâng al Arieșului, în apropiere de Baia de Arieș, la Muncelu. Altă dată pe aici șuiera trenul de ecartament, dar astăzi doar liniile înguste de fier mai aduc aminte de bătrâna mocăniță. Așa că lăsăm mașina la intrarea în sat și plecăm într-o drumeție până la Fagul Împăratului. Drumul este puțin dificil, dar Valea Arieșului ne însoțește la stânga noastră. Intrăm în pădure și o luăm pe o potecă ce dă semne că mai este folosită și astăzi. În cele din urmă ajungem la Fagul Fermecat și rămânem tăcuți de tulpina imensă. În loc de Fagul Împăratului putea fi lesne numit Împăratul Fag: coama sa este de o frumusețe imperială, iar dimensiunile copacului sunt de o spectaculozitate imensă. Bătrânii locului spun că pomul ar avea peste 500 de ani. La umbra sa, spun oamenii din sat s-ar fi întâlnit Avram Iancu și Împăratul Austro-Ungariei, de acolo, i-ar veni și numele.

Ne uităm în continuare la imensitatea de copac din fața noastră și observăm că frunzele acestuia sunt stranii. oamenii din sat ne povestesc că acestea nu cad niciodată. Își schimbă culoare la fiecare anotimp, dar iarna, nu cad, se usucă și rămân așa până cresc altele. Mai mult, în scorbura copacului este un adevărat izvor. O altă legendă spune că pe vremuri oamenii obișnuiau să bea apa din acest copac pentru a se vindeca de diverse boli. De aici îi și vine cel de-al doilea nume: Pomul Fermecat.

Fagul Împăratului sau Pomul Fermecat, cum îi se mai spune ascunde sub coama sa o mulțime de legende pe care oamenii locului le-au purtat din vorbă în vorbă.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania