Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Deva

cetate-768x431

Județul Hunedoara este o zonă cu adevărat impresionantă și mirobolantă. Fiind destul de mare ca întindere, acesta cuprinde mai multe municipii, printre care și Deva – care, mai mult de atât, este considerată a fi municipiul de reședință al județului. În alcătuirea județului, intră Deva, Sântuhalm și satele, în ordine, Cristur, Bârcea Mică și Archia.

Din punct de vedere geografic, municipiul Deva este situat central în cadrul județului Hunedoara. În conformitate cu recensământul din anul 2011 (ultimul și cel mai recent efectuat), populația orașului este în scădere. La ora actuală, există 61.123 de locuitori, dintre care peste 80% sunt români, urmați de maghiar și rromi. La fel ca majoritatea județelor din România, predominantă este religia ortodoxă, cu peste 75% adepți.

Deva este una dintre cele mai bune alegeri în materie de obiective turistice. Fiind un oraș cu o istorie bogată în spate, printre cele mai impresionante sunt ruinele fostei Cetăți Deva – o numim fostă, dat fiind faptul că în momentul actual acestea sunt destul de rău întreținute. Astfel, datorită proiectului care a căpătat un aspect realmente controversat, ruinele sunt încă de nestrămutat – nu se poate reabilita. Cetatea Deva are o importanță deosebită căci, fiind amplasată pe Dealu Cetății, aceasta oferă o panoramă mirifică asupra întregii regiuni. În plus, legenda spune că această Cetate era legată, printr-un tunel subteran, de Cetatea Hunedoara – fiind astfel posibilă fuga într-un mod rapid, în cazul în care acest lucru era necesar.

Un al doilea obiectiv turistic imperios necesar de a fi trecut pe listă este Castelul Magna Curia, fortificația adusă la viață în secolul al XVI-lea. În mod normal, acesta a urmat idealul stilului renascentist dar care, pe de altă parte, a preluat elemente importante ale artei de tip baroc. La momentul actual, Castelul Magna Curia este casă pentru Muzeul Județean Deva, un puternic centru cultural cu secții de istorie și de științe naturale.

Pe lângă totalitatea acestor obiective turistice, poate cel mai important e de amintit cumulul de monumente istorice – precum sunt statuia împăratului Traian, a lui Decebal, Cimitirul Eroilor Sovietici sau Mănăstirea Franciscană. Pe oricare dintre acestea le-ai identifica, te vei putea bucura de frumusețea lor răpitoare, alături de o serie de panorame incredibile pe care nu te-ai gândit vreodată că le vei vedea sau, pe de altă parte, că țara noastră le deține.

Astfel, municipiul Deva este unul dintre cele mai frumoase zone din județul Hunedoara, o puternică zonă din punct de vedere istoric și cu un rol mult mai intens.

 

Galerie Foto

Știri din Transilvania