Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Curciu

Curciu1mare

Localitatea sibiană, Curciu (sau, cum era denumită în trecutul demult apus, Criș) există oficial în acte încă din anul 1322. Pe atunci, satul avea numele de Keureus, așezarea dacică ce adăpostea un număr mult mai mare de locuitori, decât cel prezent în zilele noastre.

Fiind un sat cu renume, Curciu deținea o biserică, o școală și o infirmerie – dar haideți să ne concentrăm pe biserică, datorită faptului că întruchipează cel mai important monument istoric al zonei. La fel ca în majoritatea satelor sibiene, Curciu deține o Biserică Evanghelică ridicată în prima jumătate a secolului al XIV-lea. Stilul caracteristic este cel gotic, însă timpul și-a pus amprenta asupra sa, modelând biserica în funcție de mai multe modificări. De aici și cumulul de elemente interesante, despre care se vorbește și se zvonește că înglobează lucrul a mii de oameni.

În ceea ce privește procesul de ridicare al fortificației, acesta este împărțit în două etape, prima dintre acestea începând în anul 1425. Pentru cinci ani au fost derulate acțiunile de ridicare ale corului, cea de-a doua etapă fiind axată la mijlocul secolului al XV-lea.

Probabil cea mai importantă parte a bisericii a fost întocmai orga, pusă la punct în anul 1844 de către Wilhelm Maetz. Timpul a trecut, iar necesitățile de reparare și restaurare și-au făcut tot mai mult loc în satul Curciu, motiv pentru care Andreas Scherer și-a adunat toate forțele pentru a o repune în funcțiune în anul 1906.

Cu toate acestea, de atunci până în prezent lucrurile au stagnat – orga bisericii este plină de praf, neîngrijită, însă în ceea ce privește starea de funcționare, nu există vreo problemă care să îi pericliteze utilizarea. Orice persoană, preferabil cunoscătoare, ar putea să readucă lumină în ceea ce numim note muzicale într-o biserică cu atât de multă tradiție și istorie, la fel ca și Biserica Fortificată localizată în satul sibian Curciu.

Oricine poate vizita, în zilele noastre, Curciu – atestat din 1322, cu o populație de 713 locuitori, zona este mai mult decât una cu natura. Mai mult de atât, te vei putea relaxa și bucura de aerul natural și sănătos de munte, în inima județului Sibiu. Cu siguranță, odată venit aici, vei dori să te întorci – și sunt extrem de multe motive pentru care revenirea ta va fi benefică – echilibrul interior, starea generală de relaxare și dorința de a cunoaște și a vizita ceva nou, cele două te vor atrage negreșit înapoi la bunăstarea din Curciu.

Galerie Foto

Știri din Transilvania