Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Cund

1

Județul Mureș este casa numeroaselor localități care îl îmbogățesc și îi dau notorietate. Una dintre componentele sale este chiar satul Cund, recunoscut și sub denumirea de Cundu, parte a comunei Bahnea. Acest segment transilvănean din România se află chiar la 33 kilometri depărtare de Târnăveni, iar din punct de vedere al orientării dinspre Târgu Mureș, intrarea se face la doar 45 de kilometri.

Fiind o localitate relativ mică, cu o întindere limitată spațial și temporal, în anul 1992 localnicii nu depășeau un număr de 197, dintre care cei mai mulți erau români, germani și nu în ultimul rând, maghiari. Cu toate acestea, spre deosebire de o serie de alte localități din zonă, satul Cund reprezintă o atracție turistică în adevăratul sens al cuvântului – nu doar arhitectura specifică, zona transilvăneană, oamenii din zonă, cât bucatele alese, mâncarea specifică și Biserica Evanghelică care datează încă din secolele XIV-XV se încadrează în frumusețea și bogăția localității.

Despre Biserica Evanghelică se pot spune multe, întrucât multe se și cunosc despre aceasta. În primul rând, anul 1804 este pe drept vorbind renumit în ceea ce privește construcția fortificației, deoarece în această perioadă a fost ridicat turnul bisericii care, chiar și în acest moment, are ceasul (din păcate nefuncțional) inserat în cadrul acestuia. Acest ceas este organizat pe baza unui singur mecanism, fiind încadrat de-a lungul tuturor celor patru fețe.

În ceea ce privește aspectul culinar al satului Cund, dacă în alte localități de întinderi asemănătoare nu se putea găsi, sub nici o formă, un restaurant, pub sau orice altceva de acest tip, în zilele noastre restaurantul și, totodată, pensiunea Valea Verde sunt la ordinea zilei. Orice turist, simplu vizitator sau chiar localnic poate să treacă și să deguste bucate alese din deliciile pregătite de bucătarii locali și nu numai – cu siguranță, odată încercate aceste bunătăți, nu va dura mult până când astfel de elemente se vor regăsi pe lista de dorințe ale următoarelor vacanțe și concedii.

Un element extrem de interesant și de inedit regăsit în satul Cund este reprezentat de o ilustrare grafică, manuală, a întregului sat Cund pe baza unei hărți desenate  – oare unde? – chiar pe peretele unei case din cadrul localității. Acest aspect este cu adevărat ilustrator al întregului labirint (necunoscător pentru un nou-venit, dar floare la ureche pentru un localnic) și, de bine de rău, are grijă ca oricare persoană din zonă să nu se rătăcească, fiind furat de peisajele mirobolante din cadrul satului Cund.

Galerie Foto

Știri din Transilvania