Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Colibița

bg_roturism_transilvania_lacul_colibita

Județul Bistrița-Năsăud ascunde frumuseți nebănuite. Una dintre acestea este satul Colibița, localitate care intră în componența comunei Bistrița Bârgăului. Din punct de vedere peisagistic, satul crește în capacitățile vizuale mulțumită Munților Bârgăului și Munților Călimani care îl cuprinde. De-a lungul timpului, datorită frumuseților răpitoare, autoritățile din zonă au încercat să primească statutul de stațiune, pentru ca un număr din ce în ce mai mare de turiști să poată veni și admira comoara naturii.

Cu sau fără aprobările locale, satul Colibița este, acum, o stațiune turistică în jurul Barajului care îi poartă numele. Obiectivele turistice sunt minuni ale naturii, întrucât accentul se pune îndeosebi pe văile, munții și barajele observabile. Astfel, drumul între Bistrița și Vatra Dornei este cuprins de un șir nestrămutat de comune, recunoscute local ca și Bârgaie, respectiv: Rusu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Mijlocenii, Susenii, Prundul, Tiha și Mureșenii Bârgăului.

Din punct de vedere demografic, satul Colibița era format, în anul 2002, de 400 de locuitori – 396 români și, respectiv, 6 maghiari. 9 ani mai târziu, în anul 2011, numărul maghiarilor a rămas constant, pe când cel al românilor este de 245.

Însă satul Colibița este cunoscut și datorită multor altor elemente, respectiv aria cu cel mai pur aer. Interesant este și faptul că zona este una dintre cele două ale României unde puritatea este la cote maximale, ceea ce înseamnă că beneficiile asupra sănătății sunt crescute. Cu toate acestea, locurile de cazare sunt deseori insuficiente pentru ca oamenii să poată să se bucure de un sejur în inima naturii.

Anul 1923 a fost perioada marcantă pentru satul Colibița, moment în care localitatea a fost stabilită drept stațiune balneo-climaterică. Cu toate acestea, perioada nu a fost extrem de îndelungată, dat fiind faptul că în anul 1975, această funcționalitate a luat sfârșit. Din anul 1980, și-a făcut loc barajul de acumulare, însă întreaga așezare a satului a trebui să fie strămutată.

Cu toate acestea, inclusiv în zilele noastre, numărul turiștilor este în continuă creștere, dat fiind faptul că frumusețea naturii este răpitoare. Având un număr de până la 400 de case de vacanță, vile, pensiuni și alte așezăminte, turismul crește exponențial, iar pe malul lacului existând astăzi un complex turistic, bineînțeles privat. Cu ajutorul acestui mijloc, orice turist se poate bucura atât de comorile naturii din satul Colibița, cât și de o serie de elemente care țin de o servire curată, direct raportată la prețul pe care fiecare vizitator trebuie să îl plătească.

Galerie Foto

Știri din Transilvania