Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Catedrala Ortodoxă din Mediaș

102_0006

Localizată în localitatea Mediaș, Catedrala Ortodoxă este considerată ca fiind printre cele mai vechi din întregul județ Sibiu. Dacă până acum fortificația a ieșit din aria de interes, astăzi lucrurile stau cu totul și cu totul diferit. Astfel, Catedrala Ortodoxă este în centrul atenției pentru totalitatea elementelor constituente, respectiv pentru meritul său de a fi gazda moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul, pregătite și luate întocmai de la arhicunoscutul Munte Athos.

Fiind o premieră națională, acest eveniment se regăsește drept efect al istoriei regăsite de-a lungul a peste 80 de ani, în slujba fără de păcat dedicate ortodoxiei Ardealului.

Pentru a fi mai preciși, Catedrala Ortodoxă din Mediaș este purtătoare de hram a doi Sfinți cu o însemnătate extrem de ridicată, respectiv Arhanghelii Mihail și Gavril. În acest acord, biserica a fost ridicată în perioada anilor 1929 și 1935, motiv pentru care se consideră a fi una dintre cele mai vechi fortificații de acest gen pe teritoriul României.

Suprafața Catedralei este de peste 500 de metri pătrați, regăsindu-se astfel aici un important stil bizantin care o cuprinde în întregime. Adițional, în interior sunt expuse picturile rupestre, realizate de către pictorul Gheorghe Belizarie (piteștean de origine) și apoi rectificate de-a lungul anilor de o serie de alți artiști români rugați să ofere o mână de ajutor în înfrumusețarea bisericii.

În ceea ce privește exteriorul, acesta este la fel impunător și fabulos la fel ca și interiorul. Tot aici, vei putea regăsi și identifica o serie de influențe extrem de pregnante ale stilului brâncovenesc, fără a te pierde în detalii. Pe de altă parte, există și elemente care nu au putut să facă față cu brio timpului, motiv pentru care în zilele noastre acoperișul Catedralei Ortodoxe din Mediaș nu mai este în totalitate cel original ci, pe de altă parte, este unul înlocuit.

Catedrala Ortodoxă din Mediaș dispune de două turnuri impunătoare care pot fi remarcate de la o distanță impresionată. De altfel, acestea pot fi văzute de oriunde din localitatea Mediaș, fără dar și poate. În realitate, înălțimea acestora este egală cu cea a unui bloc de patru etaje, însă fără a exista alte puncte de referință care să le facă să pară mai mici decât sunt.

Așadar, oricând ai lua în calcul o vizită în județul Sibiu, nu uita să treci și prin Mediaș și, pe de altă parte, prin Catedrala Ortodoxă din această localitate care te îndeamnă să mai treci.

Galerie Foto

Știri din Transilvania