Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Castelul Bran

Castel Bran

Castelul Bran, a carei constructii a inceput in anul 1211, se afla in prezent la o distanta 30 de km fata de orasul Brasov, in pasul Bran – Rucar. Turistii vin aici in numar mare mai ales pentru celebra legenda a lui Dracula, Castelul Bran fiind considerat casa acestuia. Legenda a prins viata in secolul al XIX – lea, in urma aparitiei romanului „Contele Dracula”, scris de irlandezul Bram Stocker.

Datorita acestei legende, numarul cel mai mare de turisti ce viziteaza castelul din Romania, a fost inregistrat in perioada sarbatorii de Halloween – sarbatoarea spiritelor si a fiintelor de pe lumea cealalta. La Castelul lui Dracula se organizeaza periodic baluri mascate cu teme infioratoare si decoruri scoase parca din cele mai intunecate colturi ale lumii de dincolo.

De-a lungul timpului, Contele Dracula a fost asociat domnitorului roman Vlad Tepes, cunoscut pentru cruzimea cu care ii trata pe raufacatori, acestia erau trasi in teapa si apoi agatati pe zidurile cetatilor pentru a atrage atentia si pentru a incerca sa introduca teama in inimile populatiei acelor vremuri.

castelul_bran

In prezent, in Castelul Bran se regaseste Muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe toate cele 4 etaje ale castelului, adapostind colectii de arme si armuri, piese de ceramica, mobilier. Muzeul a fost redeschis in prima zi a lunii iunie, anul 2009. Tot in cadrul Castelului Bran se poate vizita si un mic muzeu al satului, unde puteti admira casele traditionale, gospodarii si locuinte, constructii economice specifice acestei zone.

Citind aici despre Castelul Bran am aflat ca in timpul lunii mai a anului 2006, a intrat in posesia Arhiducelui Dominic de Habsburg si a surorilor sale, Maria Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, acestia fiind mostenitorii de drept ai castelului.

Patrimoniul Muzeului Bran detine peste 6000 de piese de istorie, piese de arta decorativa, piese de arta plastica, piese de arta populara si etnografie. Aceste colectii au apartinut fie fondului regal, fie au fost achizitionate sau chiar donate. Piesele de mobilier expuse la muzeu au apartinut fondului regal al Reginei Maria, multe dintre acestea decorau casele din perioada interbelica.

Dintre aceste piese de mobilier, cea mai veche este reprezentata de o masa in stil gotic construita in secolul al XIV – lea, piesa ce a apartinut unei manastiri. Patul cu baldachin in stil baroc italian impresioneaza prin forma sa, pat construit in secolul al XVIII – lea. Muzeul Bran a fost construit pe trei mari sectii si anume: Sectia Castel, Sectia Vama Medievala si Sectia Muzeul Satului Branean.

Galerie Foto

Știri din Transilvania