Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Borcanul cu dulceata de povesti, o altfel de biblioteca din Marpod

biblio10

Dacă ajungi în Marpod un sat aflat la 32 de kilometri de Sibiu, pe lângă biserica fortificată și priveliștile greu de descris în cuvinte, să vizitezi și „Borcanul cu dulceață de povești”. Cu siguranță te întrebi ce-o mai fi și asta, ei bine, în câteva cuvinte este o altfel de bibliotecă.


biblio7
„Borcanul cu dulceață de povești” este prima bibliotecă concept din România unde în afară de cărți, cititorii au parte și de degustări de dulcețuri, prăjituri de casă și alte bunătățuri care să le facă cititul mai apetisant. Povestea „borcanului” a început anul trecut la inițiativa Bibliotecii Astra din Sibiu care dorea revitalizarea bibliotecilor din zonele în care acestea au devenit străine locuitorilor.

Biblioteca a fost amenajată în pivnița clădirii vechi a primăriei. Pe rafturile bibliotecii alături de romane au fost aranjate și borcane cu dulceață, care mai de care mai apetisantă. Fiecare secțiune din bibliotecă are câte un borcan reprezentativ: borcanul cu dulceață de dragoste, borcanul cu povești istorice, borcanul cu lucrări practice și așa mai departe.

biblio2Inițiatorii proiectului spun că au ales Marpodul pentru a înfiinșa această bibliotecă concept mai ales datorită istoriei gastronomice a acestei zone, știindu-se că oamenii din Marpod sunt mari gurmanzi și buni bucătari. Desigur, biblioteca se află doar la început de drum, inițiatorii ei având în plan ca aici să organizeze începând cu anul acesta ateliere de creație pentru cei mici, șezători la care să se întâlnească femeile din sat pentru a schimba rețete culinare dar și un loc unde se pot vinde produsele tradiționale ale țăranilor.

Foto: Primăria Marpod

 

 

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania