Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Bogata

03 Aprilie 2016: Jazz in the Park in Bogata de Mures, eveniment organizat dupa check-in-ul dat eronat de catre cunoscutul rapper Snoop Dogg | Foto: Dan Porcutan
03 Aprilie 2016: Jazz in the Park in Bogata de Mures, eveniment organizat dupa check-in-ul dat eronat de catre cunoscutul rapper Snoop Dogg | Foto: Dan Porcutan

Una dintre cele mai recunoscute comune (și, implicit, sate) din județul Mureș este nimeni alta decât Bogata, localitatea transilvăneană care, de curând, este o atracție turistică pentru întreg mapamondul datorită inegalabilului Snoop Dogg. Sosit în România, rapperul a dat, din greșeală, un check-in pe Facebook în Bogata, Mureș, motiv pentru care la ora actuală satul și comuna sunt extrem de recunoscute la nivel național, fiind un important și puternic centru turistic.

Discutăm despre sat și comună, în paralel, deoarece ambele poartă numele de Bogata. În ceea ce privește satul Bogata, acesta a fost pentru prima oară atestat oficial în anul 1295. Adițional, așezarea geografică este orientată pe râul Mureș, ceea ce înseamnă că satul oferă o superbă priveliște de oriunde te-ai afla în imediata sa apropiere.

Unul dintre stâlpii de căpătâi ai satului Bogata a fost Iuliu Moldovan, medicul recunoscut drept membrul corespondent al Academiei Române care s-a născut în anul 1882 și care a fost, pentru o perioadă de 84 de ani, o personalitate a Mureșului. Adițional, acesta s-a stins din viață în anul 1966, cu toate acestea fiind un om cu un simț extrem de fin al sintagmei – de acasă.

Satul Bogata nu se rezumă doar la atât – în anul 1945, a fost ridicată Groapa Comună a Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial, un monument cu o încărcătură sentimentală ridicată și, totodată, un element de sorginte naționalistă care subliniază faptul că acest sat este un element al României. În cadrul acestei gropi, se regăsesc un număr de 44 de eroi căzuți pe câmpul de luptă, dintre care doar 30 sunt cunoscuți, ceilalți rămânând încă sub semnul incertitudinii.

Satul Bogata deține un număr de 1.681 de locuitori, cei care în zilele noastre sunt mai mult decât fericiți și încântați să poată face parte din rândul satelor cele mai vizitate și cele mai cunoscute din România – și nu numai. Astfel, Snoop Dogg a reușit să facă această localitate recunoscută la nivel internațional printr-o simplă greșeală, dar nimic nu se lasă la voia întâmplării, întrucât acum, autoritățile fac tot ceea ce pot pentru a realiza din satul Bogata o localitate care s-ar putea bucura de un prestigiu internațional dacă anumite aspecte ar fi bine puse la punct. Pentru a se bucura de un asemenea trafic al vizitatorilor și turiștilor, satul Bogata are nevoie de o serie de elemente care să facă din investiția străinilor un element de revenire și bucurie în România.

Galerie Foto

Știri din Transilvania