Drumul bisericilor fortificate
biserica-valea-viilor
Cetatea-Biertan
cetatea-Medias
img_3698
Mosna_Fortified_Church_-_side_view
Nemsa_Biserica_evanghelica
Spa in Transilvania
3924315
cazareh2
Piscina interioara - Centru SPA - Hotel Belvedere Sovata
Pe urmele lui Dracula
 • DSC01930
  962497267_56fe35fd51
 • Bran
  castelul_bran
 • Dracula_for_Sale_-_Sighisoara_-_Romania
  iphone_photo_525_1
 • sighisoara-dracula
  Romanian Town Celebrates Dracula History
Transilvania culturala
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_008
Sibiu_capitala_culturala_europeana_in_2007_009
SIBIU
sibiu
Excursii la castel
0946a2c4e386f81b2dfd63ea392173c4
castel-Bethlen
Vezi toate tururile

EXCURSII IN TRANSILVANIA!

Excursii de o zi în cele mai frumoase cetati, case autentice si locuri pitoresti!

REZERVA ACUM!

+40.745.51.30.92
+40.749.68.07.70

contact@
turistintransilvania.com

Biserica-Cetate Sfântul Mihail – Cisnădioara

Biserica_fortificata_Cisnădioara

Doar 15-20 minute de urcat pe o cărare pietruită, ușurată de trepte, te desparte de frumusețea inefabilă a edificiului reprezentativ din localitatea Cisnădioara. Poate te întrebi cât de greu e de ajuns aici, la Cisnădioara, satul a cărei istorie rămâne veșnic vie pe ulițele prăfuite de întâmplările târzii. Cisnădioara se află la aproximativ 10 km de Sibiu, în vârful unui deal, răsărind de nicăieri în Transilvania.

Construcția biserici-cetate Sfântul Mihail, cunoscută de germani drept Michelsberg, datează încă din 1180. Din acest moment, construcția s-a extins pe o durată mai mare de 20 de ani, sanctuar de care s-a bucurat primul ”proprietar”, respectiv Prepozitura Sibiului. De la primul ”proprietar”, biserica-cetate a ajuns, prin donație, în mâinile regelui maghiar Andrei/Andras al II-lea și ulterior, la scurt timp, unui apropiat al Regelui și în final Abației Cisterciene din Cârța.

Revenind în farmecul anilor ce au trecut, legendele bisericii-cetate Sfântul Mihail frapează și astăzi vizitatorii ce le aud. Una dintre legende face referire la o adevărată tradiție înaintea căsătoriei, astfel că orice flăcău trebuia ca, înainte de a se căsători, să urce la Cetate cu un bolovan rotund, unul dintre cei ce se găseau în interiorul fortificației folosiți în caz de atac. Astfel, fiecare dintre viitorii însurăței era obligat să își testeze puterea în acele 15-20 de minute de urcat despre care vorbeam mai sus, dar mare atenție – cu un bolovan rotund masiv în mână. Există o altă legendă ce face din nou referire la căsnicie și ține biserica-cetate învăluită într-un adevărat mister. Astfel, această legendă se aplică în cazul cuplurilor ce doreau să divorțeze – de fel, astfel de legende sunt des întâlnite în rândul bisericilor fortificate din Transilvania, însă ceva diferit face ca biserica-cetate Sfântul Mihail să frapeze – cuplurile de acest fel erau ținute în micuța casă din interiorul cetății până când se împăcau. Întrebarea este ce se întâmpla cu ei dacă nu se împăcau? Ei bine… nu mai ieșeau de acolo. Niciodată. Să fie oare istoria, misterul sau doar dorința divină ca această cetate să reziste în timp, un lucru fascinant despre biserca-cetate Sfântul Mihail pe care îl vei remarca negreșit odată ajuns acolo este faptul că cetatea a rezistat timp de peste 800 de ani fără probleme – astfel că mai mult de 70% din peisajul actual a făcut deliciul strămoșilor noștri. În principal, picturile interioare sunt cele care se încadrează într-un minus, în rest totul s-a conservat într-un mod impecabil.

Galerie Foto
Map

Știri din Transilvania